Καφούνης: Αναγκαίες οι μειώσεις δημοτικών τελών-ενοικίων για το εμπόριο

Οι εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε καθεστώς πανικού, επισήμανε μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Όπως τόνισε, η απουσία τουριστών, τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου - καθώς πολλοί ζουν με τα επιδόματα ή άλλοι αποταμιεύουν και δεν ξοδεύουν - καθώς και ο φόβος χρήσης των ΜΜΜ για επίσκεψη στο κέντρο της πόλης,

οδηγούν τελικά σε μηδενικούς τζίρους.

Στις περιφερειακές αγορές, όπως εξήγησε ο κ. Καφούνης στον Νίκο Ξυδάκη, τα πράγματα είναι καλύτερα σαφώς αλλά όχι καλύτερα σε σχέση με πέρσι, απλώς η πτώση είναι διαχειρίσιμη. Οι άνθρωποι, όπως είπε, δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει το φθινόπωρο και μιλάμε για τζίρους τον Απρίλιο -80% σε καταστήματα ένδυσης - υπόδησης.

Ένα κρίσιμο ζήτημα είναι αυτό της ανελαστικής πίεσης που δέχονται από τις λειτουργικές δαπάνες όπως είναι η ΔΕΗ - που δεν κάνει διευκολύνσεις πέραν του εξαμήνου - και φυσικά τα δημοτικά τέλη σημείωσε ο κ. Καφούνης και εξήγησε ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις ζητούν να έχουν την ίδια βοήθεια, δηλαδή μείωση, με τις επιχειρήσεις εστίασης, καθώς αν αυτά τα κόστη μείνουν στο υπάρχον ύψος θα οδηγήσουν στα λουκέτα. Τεράστιο θέμα είναι και το ύψος του ενοικίου για μια επιχείρηση, κατέληξε.

Σταύρος Καφούνηςεμπορικός σύλλογος Αθηνώνδημοτικά τέληλιανεμπόριο
Keywords
Τυχαία Θέματα