Ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Ελασσόνα

21:33 3/3/2021 - Πηγή: Reporter

Νέος μεγάλος σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» το απόγευμα της Τετάρτης (3/3) την Ελασσόνα.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο μετασεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας, μετά από τη δόνηση των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα, και κατεγράφη λίγο μετά από τις 8 το βράδυ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση σημειώθηκε στα 22 χλμ

νοτιοδυτικά της πόλης, με το επίκεντρο του σεισμού να βρίσκεται στα 13,8 χλμ.

Τρεις ακόμα σεισμικές δονήσεις, άνω των 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ακολούθησαν μέσα σε διάστημα περίπου μισής ώρας, τον ισχυρό σεισμό. Ο πρώτος, σημειώθηκε στις 12:19 (σ.σ. ήταν αυτός που αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε δώσει 4,6 ρίχτερ) ήταν 4,7 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθμος 10 χλμ και επίκεντρο 7 χλκ ΔΝΔ της Ελλασόνας.

Ο δεύτερος στις 12:26 είχε μέγεθος 4,2 ρίχτερ, εστιακό βάθμος 10 χλμ και ήταν 10 χλμ ΝΑ της Ελλασόνας και ο τρίτος και πιο ισχυρός ήταν μεγέθους 4,9 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος επίσης 10 χλμ και επίκεντρο 18 χλμ ΒΔ της Ελασσόνας.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήδη υπάρχει κινητοποίηση ώστε να στηθούν δεκάδες σκηνές στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν πληγεί από τον σεισμό. Μαζί με τις σκηνές θα διανεμηθούν εκατοντάδες υπνόσακοι καθώς και εμφιαλωμένο νερό για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων.

Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Για ισχυρούς μετασεισμούς ακόμα και για δυο με τρεις μήνες έκανε λόγο μιλώντας στο MEGA ο Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης. Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης συνέστισε προσοχή. Ανέφερε μάλιστα ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν κλειστά και ο κόσμος να μην μπει σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δέχεται αιτήματα δεκάδων πολιτών να επιτραπεί η μετακίνησή τους σε εξοχικά σπίτια εντός και εκτός νομού ή να επιτραπεί η μετακίνησή τους σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια.

Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που σήμερα εφημερεύει, όπως και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, αν παραστεί ανάγκη, ενώ το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έχει στείλει στο χωριό Δαμάσι τρία ασθενοφόρα με γιατρούς και τραυματιοφορείς.

θεσσαλίασεισμόςΓεωδυναμικό Ινστιτούτο ΑθηνώνδόνησηΔαμάσι
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα