Η Εricsson ετοιμάζει «τσεκούρι» σε 8.500 θέσεις εργασίας

Ένα βήμα πριν την υποχρεωτική «έξοδο» βρίσκονται 8.500 εργαζόμενοι της Erricson σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερ η εταιρεία στο Bloomberg, το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023, αν και ορισμένες θα λάβουν χώρα εντός του 2024.

Οι περικοπές που προγραμματίζονται ισοδυναμούν με το 8% του εργατικού δυναμικού της σουηδικής πολυεθνικής και αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που εκπονήθηκε τον Δεκέμβριο, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα κατά 9 δισ. κορώνες (862 εκατ. δολάρια) ως το τέλος του 2023.

Η εταιρεία έχει προβλέψει, ότι η ζήτηση για την κύρια αγορά τηλεπικοινωνιακών προϊόντων της θα παραμείνει σταθερή αυτή την χρονιά.

«Φαίνεται πως υπάρχει η δυνατότητα να απλοποιήσουμε δομές και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί σε όλη την εταιρεία, ειδικά όταν πρόκειται για διαρθρωτικά κόστη», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ericsson Τζένι Χέντελιν, σε δήλωση που εστάλη μέσω email την Παρασκευή (24/2).

ΕRICSSONθέσεις εργασίαςεργαζόμενοιαπολύσεις
Keywords