Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Model Y στην Κίνα

Από την αγορά της Κίνας ξεκίνησε η Tesla τις παραδόσεις του νέου crossover Model Y, τα οποία παράγει στη Σανγκάη, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια της να επεκτείνει την παρουσία της στην τεράστια κινεζική αγορά.

Το νέο άνοιγμα σηματοδοτεί ένα άλλο ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτροκίνησης, στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, ωστόσο για την ώρα δεν είναι ακόμα σαφές πόσα οχήματα Model Y παραδόθηκαν ή αν παραδόθηκαν σε υπαλλήλους ή σε πελάτες λιανικής.

Η

εταιρεία, πάντως, θέλει να αυξήσει τον όγκο πωλήσεων οχημάτων από περίπου 500.000 το 2020 σε 20 εκατομμύρια ετησίως κατά την επόμενη δεκαετία.

{https://twitter.com/Tesla/status/1351186913840009219}

Η Tesla, που ξεκίνησε να κατασκευάζει το εργοστάσιο της στην Σανγκάη μόλις πριν από δύο χρόνια, διεύρυνε πρόσφατα την παραγωγική της ικανότητα. Με την κατασκευή των αυτοκινήτων στην Κίνα η εταιρεία αποφεύγει τα έξοδα μεταφοράς και τους δασμούς για την εισαγωγή στην κινεζική αγορά.

Το Model Y είναι το δεύτερο όχημα που η Tesla κατασκευάζει στην Κίνα μετά το Model 3. Σημειώνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε το εργοστάσιο της Σανγκάης, ύψους 2 δισ. δολαρίων, μέσα σε ένα χρόνο.

TeslaΣΑΝΓΚΑΗΚίναcrossoverΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑηλεκτροκίνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα