Η RenewableUK καλεί την κυβέρνηση να πιέσει για πράσινο υδρογόνο

Η RenewableUK, η Βρετανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, δηλαδή η εμπορική ένωση βιομηχανιών αιολικής ενέργειας, κυματικής και παλιρροιακής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπέβαλε απαντήσεις στις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για το υδρογόνο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Τόνισε το γεγονός ότι το πράσινο υδρογόνο παίζει βασικό ρόλο στην επίτευξη των καθαρών μηδενικών εκπομπών όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Καλεί ξανά τους υπουργούς να θέσουν στόχο 5 GW χωρητικότητας ηλεκτρολύτη για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου έως το 2030.

Ο εμπορικός σύλλογος συγκροτεί επίσης μια νέα

ομάδα εργασίας ηγετών του κλάδου. Αυτό γίνεται για να ενισχυθεί η ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου ως καθαρού καυσίμου για τομείς όπως η ναυτιλία.

Η νέα Ομάδα Εργασίας Green Hydrogen της RenewableUK θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 29 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνει ειδικούς του κλάδου από εταιρείες όπως ο κατασκευαστής ηλεκτρολύτη ITM Power.

Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να θεσπίσει ένα σύστημα πιστοποίησης που να διακρίνει σαφώς τις διαφορές μεταξύ πράσινου υδρογόνου που παράγεται από καθαρές πηγές και μπλε υδρογόνου που παράγεται με χρήση ορυκτών καυσίμων με δέσμευση άνθρακα.

Αυτό θα διασφάλιζε ότι δεν θα χαθεί το σημαντικό ασφάλιστρο του πράσινου υδρογόνου που είναι απαλλαγμένο από εκπομπές.

Η RenewableUK λέει επίσης ότι η δημιουργία του σωστού επιπέδου κυβερνητικής υποστήριξης είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ταχείας προόδου. Καλεί τον κυβερνητικό οργανισμό BEIS να εισαγάγει προγράμματα χρηματοδότησης στα επιχειρηματικά του μοντέλα και το Καθαρό Μηδενικό Ταμείο Υδρογόνου. Το BEIS είναι το τμήμα για επιχειρήσεις, ενέργεια και βιομηχανική στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου.

RenewableUKπράσινο υδρογόνουδρογόνομπλε υδρογόνοΒρετανία
Keywords
Τυχαία Θέματα