Η IATA υποστηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Yπέρ της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για καθορισμό κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο θα ενέχει θέση και «διαβατηρίου» για τις μετακινήσεις και τη διευκόλυνση των ταξιδιών στην Ευρώπη, τάσσεται η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Με ανοιχτή επιστολή προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ, η Ένωση ζητεί να υποστηριχθεί η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού ώστε να συμφωνηθεί ένα κοινό ψηφιακό, ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19.

{https://twitter.com/IATA/status/1351520024167665665}

«Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη θα

πρέπει να υιοθετηθεί από την Κομισιόν και όλα τα κράτη μέλη. Ο εμβολιασμός είναι κλειδί προκειμένου να ανοίξουν εκ νέου με ασφάλεια τα σύνορα ώστε να εκκινήσει η οικονομική ανάκαμψη», σημειώνει στην επιστολή ο γενικός διευθυντής της IATA Alexandre de Juniac, προσθέτοντας ότι «ένα πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα, ώστε οι κυβερνήσεις να ανοίξουν με ασφάλεια τα σύνορά τους, παρέχοντας και την εμπιστοσύνη στους επιβάτες να ταξιδέψουν χωρίς το εμπόδιο της καραντίνας».

Τονίζει δε ότι «η ελληνική πρόταση αφορά ένα εναρμονισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα μπορούσε να συμβάλει στην αποκατάσταση της κινητικότητας σε διεθνή κλίμακα, κάτι το οποίο αποτελεί τη βάση για την αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας σε επίπεδα πριν από την κρίση». «Το αίτημα για εναρμονισμένη, ασφαλή επανεκκίνηση στον κλάδο των αερομεταφορών είναι πιο επείγον από ποτέ λόγω των lockdowns και των ταξιδιωτικών περιορισμών παγκοσμίως», σημειώνει επίσης, καταλήγοντας:

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολο σημείο όσον αφορά την πανδημία. Αλλά τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των προγραμμάτων εμβολιασμού πρέπει να μας δώσουν την ελπίδα ότι μπορούμε να αποκαταστήσουμε με ασφάλεια την ελευθερία μετακίνησης, για τη διάσωση θέσεων εργασίας και την τόνωση της οικονομίας».

IATAΜητσοτακηςεμβολιασμόςΕμβολιασμοίΠιστοποιητικό
Keywords
Τυχαία Θέματα