Γκρέτα Τούνμπεργκ από Νταβός: Ακούστε τους νέους, ο χρόνος τελειώνει

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι ασφαλώς ένα από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Μπορεί να μην είναι ηγέτης χώρας ή αξιωματούχος, ωστόσο, είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή και το όνομά της συζητιέται σε κάθε άκρο του πλανήτη.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να ακούνε τους νέους και πρόσθεσε ότι το διεθνές κίνημα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το οποίο εμπνεύστηκε από την ίδια, είναι μόνο η αρχή στη μάχη αυτή και ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.

Σημείωσε

πως το 2019 δεν έγινε επί της ουσίας τίποτα για το Κλίμα: «Οι παγκόσμιες εκπομπές C02 δεν έχουν μειωθεί και αυτό προσπαθούμε ακόμα να πετύχουμε» είπε η 17χρονη.

Πάντως για να μην φανεί τελείως απαισιόδοξη και μηδενίστρια, η Γκρέτα Τούνμπερκ είπε ότι «από μια άποψη πολλά έχουν συμβεί τα οποία κανείς δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει. Έχει προκληθεί παγκόσμια εγρήγορση και ένα κίνημα. Όλοι αυτοί οι πάρα πολλοί νέοι από τόσα πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου πιέζουν για να σχηματιστεί μια συμμαχία των κινημάτων».

«Δεν είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να παραπονεθεί ότι δεν ακούγεται η φωνή του», είπε προκαλώντας το γέλιο του κοινού σε μια συζήτηση με τίτλο «Χαράσσοντας Ένα Βιώσιμο Μονοπάτι Προς Ένα Κοινό Μέλλον» κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Η επιστήμη και η φωνή των νέων δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του διαλόγου μας, αλλά θα πρέπει να είναι. Δεν ήμουν μόνο εγώ, αλλά όλοι αυτοί οι νέοι που μαζί ασκούσαμε πιέσεις...να σχηματιστούν αυτές οι συμμαχίες. Ο κόσμος είναι πιο ενήμερος τώρα...το κλίμα και το περιβάλλον είναι ένα καυτό ζήτημα σήμερα», είπε η 17χρονη σουηδή ακτιβίστρια.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η Γκρέτα Τούνμπεργκ παραβρίσκεται στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Γκρέτα ΤούνμπεργκΝταβόςΠαγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Keywords
Τυχαία Θέματα