Ευάλωτες ομάδες: Σε ξενοδοχεία καραντίνας οι φορείς κορονοϊού

Τη μεταφορά σε ξενοδοχεία καραντίνας όσων από τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού έχουν μολυνθεί με κορονοϊό προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

«Επιβεβαιώνω ότι στα Νοσοκομεία της Αθήνας, π.χ. (Σωτηρία ή Ευαγγελισμός), είναι αυξημένος ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσέρχονται με Covid. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί και νεαροί σε

ηλικία και επειδή υγειονομικά δεν μπορούμε να τους επιστρέψουμε στα σπίτια στα οποία μένουν πέντε-πέντε και δέκα-δέκα, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υγειονομική «βόμβα», τους κρατάμε στο Νοσοκομείο» ανέφερε και προσέθεσε:

«Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση θα προχωρήσουν, προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες μας και να προστατεύσουν και αυτές τις ευάλωτες ομάδες, σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως είχαμε το καλοκαίρι, με υγειονομική επίβλεψη.

Να φιλοξενηθούν εκεί ασυμπτωματικοί νεαροί, κατά κύριο λόγο, μετανάστες, πρόσφυγες με Covid, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και επίσης να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πίεση στα Νοσοκομεία μας».

κορονοιόςΒασίλης ΚικίλιαςαποσυμφόρησηνοσοκομείαCOVID 19
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευάλωτες,evalotes