Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Τα περί «τουρκικής μειονότητας» και οι ψευδομουφτήδες

Την Κομοτηνή επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προσγειώθηκε το πρωί της Κυριακής (30/5) στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Ο Τσαβούσογλου προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη λίγο μετά τις 10:00. Βέβαια, με το που βρέθηκε σε ελληνικό

έδαφος έκανε μία προκλητική αναφορά μέσω Twitter για «τουρκική μειονότητα».

Ειδικότερα, σε tweet, με αφορμή την επίσκεψή του στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή έγραφε: «Στην Ελλάδα για να συναντήσουμε μέλη της τουρκικής μειονότητας» και «να συζητήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις». Εκεί συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής.

{https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1398912718892113923}

«Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της ‘τουρκικής μειονότητας’», έγραψε ο Τσαβούσογλου σε νέα του ανάρτηση στο Twitter, ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία από την Κομοτηνή.

{https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1398938798269124614}

Μετά το τουρκικό προξενείο και σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, κατευθύνθηκε προς το μειονοτικό γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών. Μόλις βγήκε από το σχολείο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

{https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1398954206363631624}

Επόμενη στάση το μειονοτικό χωριό Θάμνα Ροδόπης, ενώ η ιδιωτική επίσκεψη του Τσαβούσογλου στη Θράκη ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

{https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1398972660617449480}

Επόμενη κίνηση του Τσαβούσογλου η αναχώρησή του (αεροπορικώς) από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Αθήνα. Εκεί θα δειπνήσει ιδιωτικά με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η συνάντηση που προγραμματίζεται να γίνει στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου, ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντηθεί και με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη το πρωί της Δευτέρας (31/5).

ΜΕΒΛΟΥΤ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥμειονότητεςΚομοτηνήΡοδόπηΤΟΥΡΚΙΑΔένδιας
Keywords
Τυχαία Θέματα