Ελληνικό ελαιόλαδο: Τρία χρυσά βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό της Ιταλίας

Η οικογένεια των Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων μας συνεχίζει να εκπλήσσει τον κόσμο με την ξεχωριστή και ντελικάτη γεύση τους, γεμάτη με τα αρώματα της αγαπημένης μας ελληνικής γης!

Η Aphea, η Koroneiki και η Ladelia βραβεύτηκαν με Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου EVO IOOC 2020, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία τον Μάιο του 2020.

Η επιλεγμένη ομάδα συνεργατών ακολουθώντας την παράδοση που κληρονόμησε από τις προηγούμενες γενιές, ξεκινά την παραγωγή λίγες ώρες από τη στιγμή της ελαιοσυγκομιδής, σε χαμηλή θερμοκρασία

και με ελάχιστη χρήση νερού. Παρόλο που η συγκεκριμένη διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη ποσότητα παραγωγής και υψηλότερο κόστος, διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του ελαιόλαδου καθώς παραμένει πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, διατηρώντας άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η «εξαγωγή ή έκθλιψη εν ψυχρώ» επιτρέπει τη χαμηλή οξύτητα των ελαιόλαδων, μιας από τις πιο βασικότερες ιδιότητες του ελαιόλαδου.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου EVO IOOC 2019 - EVO International Olive Oil Contest® προωθεί και ενισχύει τον τομέα του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και των καρυκευμάτων (αρωματισμένο EVOO) με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, επιτρέποντας τη συμμετοχή μόνο σε παραγωγούς που είναι σε θέση να εγγυηθούν την ανιχνευσιμότητα και την προέλευση των προϊόντων τους. Μια ομάδα εξαιρετικών δοκιμαστών-σομελιέρ ελαιολάδου, με διεθνές προφίλ, διασφαλίζει τη σωστή διαδικασία του διαγωνισμού και την αξιολόγηση των δειγμάτων.

Η Πόλη του Πάλμι, το μαργαριτάρι της Costa Viola που αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό καθώς και άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO, φιλοξένησε τον Διαγωνισμό για το 2019.

Η Olix Oil International είναι μια κορυφαία εταιρεία που παράγει, τυποποιεί και εμπορεύεται αγνό, Eξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας καθώς και άλλα premium προϊόντα τροφίμων σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ελέγχου σε όλα τα στάδια παραγωγής. Όλα τα προϊόντα που φέρουν την υπογραφή μας συνδυάζουν αρμονικά τρία σημαντικά χαρακτηριστικά: υπεροχη γευση, εξαιρετική ποιότητα, πλούσια ποικιλία.

ελαιόλαδοEVO IOOC 2020APHEALADELIAKORONEIKI
Keywords
Τυχαία Θέματα