«Ελευθέρας» για τους εμβολιασμένους στη διασκέδαση- Παραμένουν «σαρωτικοί» οι έλεγχοι

Προ κορονοϊού εποχές θύμισε το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους εμβολιασμένους σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία.

Κατά την «πρεμιέρα» ελευθερίας των εμβολιασμένων, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διασκεδάζουν μέχρι πρωίας σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και μάλιστα χωρίς μάσκες.

Βέβαια, οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές σε μικτούς χώρους, όπως μέσα μεταφοράς, συναυλίες, θέατρα και δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, στους προαναφερθέντες

χώρους δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας.

Αντίθετα, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να περιοριστούν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ κάποια ήδη ψυχαγωγίας θα μπορούν να τα απολαμβάνουν μόνο με πρόσφατο αρνητικό rapid test.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον δεν ισχύουν τα μίνι lockdown στις «κόκκινες» περιοχές, με τους πολίτες να μπορούν να κινούνται χωρίς περιορισμούς. Οι επιβαρυμένες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη με στόχο καθαρά την ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να είναι πιο προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Το νέο πιο «απελευθερωμένο» σύστημα πρόκειται να επανεξεταστεί σε 15 ημέρες.

Παρ’ όλα αυτά, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής στην κανονικότητα, υπήρξαν και παραβάσεις σε ορισμένα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, που δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τα αστικά κέντρα, αλλά «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

μίνι lockdownκόκκινες περιοχέςεμβολιασμένοιανεμβολίαστοιψυχαγωγίαμικτοί χώροιδιασκέδασηεστίαση
Keywords
Τυχαία Θέματα