Δούκας: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα πατίνια στην Αθήνα-Απαιτούνται ρυθμίσεις
O Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στα πλαίσια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Παρασκευή (2/5) στα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα στα Εξάρχεια, καθώς και στα μέτρα του Δήμου για τα ηλεκτρικά πατίνια.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο OPEN, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε για τα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, ότι πρόκειται για καταδικαστέα γεγονότα, τα οποία διέκοψαν μια περίοδο ηρεμίας στην περιοχή: «Θυμίζω ότι ο Λόφος του Στρέφη για πάρα πολλά χρόνια ήταν πεδίο μαχών. Εδώ και περίπου έναν χρόνο και 2-3 μήνες, ήμασταν σε απόλυτη ηρεμία. Κάναμε μία σειρά από δράσεις, βελτιώσεις. Μάλιστα, έχουμε προγραμματίσει και βελτίωση του φωτισμού στην περιοχή. Είχαμε φτιάξει το γήπεδο μπάσκετ και την παιδική χαρά. Γίνονται ήδη συναντήσεις και συζητήσεις ώστε να επανέλθει η κατάσταση στην προηγούμενη φάση απόλυτης ηρεμίας και να αξιοποιηθεί ξανά ο χώρος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Δούκας μίλησε για τον «Εξωστρεφή» και τις νομικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε: «να έρθουν κάποιοι άνθρωποι να τον αναλάβουν, σε ένα πολύ χαμηλό κόστος. Να παίρνει ο κόσμος τον καφέ του, το νερό του και έτσι να είναι για όλους τους κατοίκους. Θέλουμε κοινωνική ειρήνη, θέλουμε ο Εξωστρεφής να είναι για όλο τον κόσμο».
Όσον αφορά τη Γραμμή 4 του Μετρό, ο κ. Δούκας τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου ως ένα φιλολαϊκό, φιλοπεριβαλλοντικό μέσο, ενώ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα εργοτάξια σημείωσε: «Υπάρχουν λαμαρίνες σε δημόσιους χώρους, σε πλατείες, περιορισμός του δημόσιου χώρου, δυσκολία, η οποία μπορεί να κρατήσει και 5 χρόνια. Αυτό δημιουργεί μια πολύ μεγάλη πίεση στον κόσμο. Στη Ρώμη, και την Κωνσταντινούπολη που πήγα, οι γραμμές του Μετρό, οι πλατείες δίνονται πολύ νωρίτερα, δεν περιμένουν να περάσει από κάτω ο μετροπόντικας, αλλά σκάβουν να κάνουν ανάπλαση και μετά το αφήνουν να περάσει. Θα ήθελα ως Δήμαρχος να επιταχυνθούν τα έργα, θέλω να έχω γρήγορα τις γραμμές και να γίνουν τα έργα. Υπάρχουν και περιοχές όπου δεν έχουν τηρηθεί τα μέτρα ασφάλειας. Υπήρχαν περιοχές όπου άνοιγες την πόρτα και χτύπαγες πάνω σε λαμαρίνες. Στους Αμπελόκηπους, την Κυψέλη, υπάρχουν περιπτώσεις Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία δεν μπορούσαν να πάνε σπίτι τους. Αυτά πρέπει να διορθωθούν και θα διορθωθούν».
Σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Δούκας υποστήριξε: «Δεν είμαστε κατά της μικροκινητικότητας. Θέλουμε να προχωρήσει. Όμως, βλέπετε την εικόνα με τα πατίνια παρατημένα πάνω σε οδεύσεις τυφλών, πάνω σε ράμπες αναπήρων, χύμα σε δρόμους κάθετα, σε πεζοδρόμια, πάνω σε νησίδες. Αυτό θα αλλάξει. Είχαμε βρεθεί με τις εταιρείες αυτές, τους είχαμε ζητήσει να υπάρξουν προτάσεις, και θα τους δω και τη Δευτέρα. Θα απαγορευτεί η χρήση των πατινιών σε κάποιους δρόμους της Αθήνας και θα οριοθετήσουμε συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης –ήδη έχουν εντοπιστεί 70 σημεία– και όταν τα πατίνια δεν σταθμεύουν εκεί, τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα υψηλά για τις εταιρείες. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, υπάρχει πρόβλημα».
Για το Θέατρο του Λυκαβηττού, ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για μια «ληστρική» σύμβαση, την οποία είχε υπογράψει η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη: «Το Θέατρο του Λυκαβηττού κόστισε στους Έλληνες πολίτες. Περίπου 3 εκ. έδωσε ο Δήμος της Αθήνας. Και το νοικιάζουμε, και δίνουμε ενοίκιο για να μπορούμε να το λειτουργούμε στην ΕΤΑΔ, στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., 100% θυγατρικής του Υπερταμείου, και άλλο μισό εκατομμύριο για να γίνονται συναυλίες. Και επιπλέον 20% των εσόδων κάθε συναυλίας. Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης. Θέλουμε οι δημότες να μπορούν να έχουν διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία στα λεφτά τα οποία δίνουν. Έχουν γίνει συναντήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο και έχουμε ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων, και για τις 40.000 το μήνα, και για τα χρήματα που μας χρωστά η ΕΤΑΔ, και για το ποσοστό 20% επί των εσόδων, το οποίο θέλουμε να μειωθεί πάρα πολύ, να μηδενιστεί ή να πάει σε μικρό μονοψήφιο ποσοστό».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Καιρός: Έρχεται πρόωρο «καλοκαίρι» με 30άρια – Αναλυτική πρόγνωση
- Η ΤΕΚΑ ξεκινά την Νέα Εκατονταετία, ως μέλος του Midea Group
- Nέα σελίδα για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με τη Masdar στο τιμόνι
- Το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας, Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κερατέας επισκέφθηκε ο Κ. Μητσοτάκης
- Πραγματοποίηση εκδήλωσης για την απο-ανθρακοποίηση της ναυτιλίας
- Πώς η Dubai chocolate έφερε αναταράξεις στη βιομηχανία τροφίμων και πιέσεις σε ΗΠΑ και Ιράν
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Καμία αύξηση στις τιμές όλο το καλοκαίρι
- ΗΠΑ: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους καταγγέλλοντας τις πολιτικές Τραμπ – Στο στόχαστρο και ο Μασκ
- TikTok: Πρόστιμο €530 εκατ. από την Ε.Ε. για παράνομη μεταφορά δεδομένων στην Κίνα
- Επ. Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 123.314 ευρώ στην επιχείρηση εμπορίας δημητριακών πρωινού Ατλάντα ΑΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- Eταιρείες-ζόμπι και κόκκινα δάνεια: Εμποδίζουν επενδύσεις, απασχόληση και παραγωγικότητα
- Κυβερνητική ομολογία: Η πανεπιστημιακή αστυνομία απέτυχε
- Πρόστιμο €530 εκατ. στην TikTok- Νέα Παραβίαση κώδικα προσωπικών δεδομένων
- Δούκας: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα πατίνια στην Αθήνα-Απαιτούνται ρυθμίσεις
- Το μπάχαλο στα ΑΕΙ μάλλον απαιτεί κάτι πιο τολμηρό
- Ανδρουλάκης: Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ενώ είχαν οικόπεδα, βρέθηκαν με αγροτεμάχια
- Πετρέλαιο: Στο «κόκκινο» παρά τις ενδείξεις για αποκλιμάκωση εμπορικού πολέμου
- Υπερδιπλασιάστηκαν οι πολυεθνικές στην Ελλάδα, αλλά η φορολογία παραμένει εμπόδιο
- Βρετανία: Ο Φάρατζ κερδίζει σε δυναμική-Ήττα σοκ για τους Εργατικούς
- OHE: Αύξηση των παγκόσμιων τιμών τροφίμων τον Απρίλιο
- Τελευταία Νέα Reporter
- Δούκας: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα πατίνια στην Αθήνα-Απαιτούνται ρυθμίσεις
- Μία στενή συνεργάτιδα του Τραμπ στο δυναμικό του Ομίλου Antenna
- ΤΖΟΚΕΡ: Τυχερός κέρδισε 4,7 εκατ. ευρώ μέσω του opaponline.gr – Έγινε εκατομμυριούχος παίζοντας δελτίο αξίας 1 ευρώ
- Κυβερνητική ομολογία: Η πανεπιστημιακή αστυνομία απέτυχε
- Eταιρείες-ζόμπι και κόκκινα δάνεια: Εμποδίζουν επενδύσεις, απασχόληση και παραγωγικότητα
- Ανδρουλάκης: Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ενώ είχαν οικόπεδα, βρέθηκαν με αγροτεμάχια
- Υπερδιπλασιάστηκαν οι πολυεθνικές στην Ελλάδα, αλλά η φορολογία παραμένει εμπόδιο
- Πετρέλαιο: Στο «κόκκινο» παρά τις ενδείξεις για αποκλιμάκωση εμπορικού πολέμου
- Πρόστιμο €530 εκατ. στην TikTok- Νέα Παραβίαση κώδικα προσωπικών δεδομένων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Κυβερνοεπιθέσεις: Τα Harrods γίνονται ο τρίτος μεγάλος στόχος χάκερ μέσα σε λίγες ημέρες
- JP Morgan: Θετική στάση για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες – Πού ποντάρει η αγορά
- Η Temu «υποκύπτει» στους δασμούς του Τραμπ – Τέλος στις φθηνές κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ
- Ανεβάζει "ταχύτητες" η ΕΕ για την άμυνά της
- Δούκας για πατίνια: Πού θα απαγορευτούν – «Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει»
- Βατικανό: Προετοιμασίες για το κονκλάβιο και την εκλογή νέου Πάπα – Τοποθετήθηκε καμινάδα πάνω από την Καπέλα Σιξτίνα
- Η Κομισιόν χαιρετίζει τη συμφωνία Ουκρανίας – ΗΠΑ για τις σπάνιες γαίες
- Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Jeep Compass-στοιχεία και εικόνες
- Η Βηρυτός προειδοποιεί τη Χαμάς να μην θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια του Λιβάνου