AVAX: Αυξάνει στο 23,01% τη συμμετοχή του στην Ολυμπία Οδό
Από το 19,1% στο 23,01% αυξάνεται η συμμετοχή του Ομίλου AVAX στη σύμβαση παραχώρησης και την εταιρία λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού, μετά την άσκηση του σχετικού δικαιώματος απόκτησης μεριδίου από τη Hochtief.
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε από την 100% θυγατρική «ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις», και εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου AVAX για τη δημιουργία πιο ξεκάθαρης λειτουργικής και επιχειρηματικής δομής, με μεγαλύτερη ευελιξία στην υλοποίηση επενδύσεων, καθώς και την ανάδειξη της πραγματικής αξίας του χαρτοφυλακίου παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ
Η εμπειρία του Ομίλου AVAX σε έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ εκτείνεται στις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Στο διάστημα αυτό, ο Όμιλος έχει επιτύχει υψηλές αποδόσεις και υπεραξίες, επενδύοντας σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο συμμετοχών σε συνολικά 19 έργα Παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, στους τομείς των υποδομών και μεταφορών, των περιβαλλοντικών έργων, των λιμενικών και των κοινωνικών υποδομών, με εμβληματικά έργα, όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Αττική Οδός, εθνικοί οδικοί άξονες, το αεροδρόμιο της Ιορδανίας κά.
Μέσω της 100% θυγατρικής «ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις», ο Όμιλος στοχεύει τόσο στην ευκρινέστερη απεικόνιση της αξίας του χαρτοφυλακίου του όσο και στην ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση για νέες επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΒΑΞ Παραχωρήσεις εξέδωσε κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας επτά (7) ετών, προκειμένου να αναλαμβάνει η ίδια τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των αναπτυξιακών και επενδυτικών της σχεδίων, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευκρίνεια στον δανεισμό της εισηγμένης κατασκευαστικής ΑΒΑΞ ΑΕ, ο οποίος περιορίζεται κυρίως στις ανάγκες για την εκτέλεση των έργων.
Στο τρέχον χαρτοφυλάκιό του, ο Όμιλος AVAX περιλαμβάνει συμμετοχές σε τρία οδικά έργα παραχώρησης, σε δύο έργα παραχώρησης μαρίνων και σε τέσσερα έργα χώρων στάθμευσης. Επιπλέον έχει συμμετοχή σε μία μονάδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και στο Flyover Θεσσαλονίκης, μέσω συμβάσεων ΣΔΙΤ. Η υπολειπόμενη διάρκεια των εν λόγω συμβάσεων είναι μεταξύ 10 και 28 ετών, διασφαλίζοντας την απόδοση του χαρτοφυλακίου για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο διάστημα.
Οι ενεργές Παραχωρήσεις του Ομίλου είναι:
1) Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
2) Ολυμπία Οδός
3) Αυτοκινητόδρομος Μορέας
4) Μαρίνα Λεμεσού
5) Μαρίνα Αθηνών
6) Τέσσερις σταθμοί αυτοκινήτων
Έργα ΣΔΙΤ
1) Flyover Θεσσαλονίκης
2) Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων νομού Ηλείας
Ο Όμιλος AVAX στοχεύει ταυτόχρονα σε παραπάνω από 25 νέους διαγωνισμούς για συμβάσεις ΣΔΙΤ, σε διάφορους τομείς κοινωνικών και δημοσίων υποδομών και υπηρεσιών, με εκτιμώμενη αξία, σε όρους παρούσας αξίας, άνω των €4 δισ., και ύψους επένδυσης άνω των 3 δισ., διεκδικώντας μερίδιο αγοράς ανάλογο της έως τώρα πορείας του χαρτοφυλακίου του, αλλά και προσδοκώντας αντίστοιχα έσοδα από τα συμβόλαια κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των έργων αυτών, τα οποία θα διατηρήσουν ή και θα αυξήσουν την απόδοση του χαρτοφυλακίου του για τα επόμενα 20 και πλέον έτη.
#AVAX #Ολυμπία_Οδός- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Alpha Bank: Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα – Εξελίξεις, τάσεις και βιώσιμες πρακτικές
- Κομοτηνή: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός 59χρονος
- Ρεύμα: Στο 1,5 λεπτό/kWh η επιδότηση για τον Δεκέμβριο
- Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την εξωγήινη προέλευση του νερού της Γης
- Γερμανοί συνταξιούχοι βρίσκουν «καταφύγιο» στην Ουγγαρία
- Αύξηση του «φορο-μπόνους» για πληρωμές με αποδείξεις
- O πόλεμος της κροκέτας
- UniCredit: Ο… αγώνας για την εξαγορά της Banco BPM και οι στρατηγικές προκλήσεις
- Η Kosmocar αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο της ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ
- Πώς θα τονώσουν τον ανταγωνισμό οι τράπεζες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Reporter
- AVAX: Αυξάνει στο 23,01% τη συμμετοχή του στην Ολυμπία Οδό
- Ρεύμα: Καταφύγιο επιδοτήσεων μέχρι να αλλάξει το τοπίο της αγοράς
- Πατέλης: Να διατηρήσουμε τη σταθερότητα-Θα εκτιμηθεί από τους ξένους επενδυτές
- Θετικό άνοιγμα στις Ευρωαγορές-«Ράλι» για Direct Lines
- Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο δορυφόρος παρατήρησης της Γης Copernicus Sentinel-1C
- Eurobank: Υπερκάλυψη 6 φορές στο ομόλογο-Σε ξένους επενδυτές το 93%
- Premia: Πώς κατανέμεται η συμμετοχή στο Village Shopping & More
- H Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει στο έργο CompEUte- Οι δράσεις
- Η Έλενα Χαραλαμπούδη μαθαίνει μπάλα στο ΟΠΑΠ Game Time
- Τελευταία Νέα Reporter
- AVAX: Αυξάνει στο 23,01% τη συμμετοχή του στην Ολυμπία Οδό
- Πατέλης: Να διατηρήσουμε τη σταθερότητα-Θα εκτιμηθεί από τους ξένους επενδυτές
- Eurobank: Υπερκάλυψη 6 φορές στο ομόλογο-Σε ξένους επενδυτές το 93%
- Θετικό άνοιγμα στις Ευρωαγορές-«Ράλι» για Direct Lines
- Εκτοξεύθηκε με επιτυχία ο δορυφόρος παρατήρησης της Γης Copernicus Sentinel-1C
- Premia: Πώς κατανέμεται η συμμετοχή στο Village Shopping & More
- H Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετέχει στο έργο CompEUte- Οι δράσεις
- Η Έλενα Χαραλαμπούδη μαθαίνει μπάλα στο ΟΠΑΠ Game Time
- Ρεύμα: Καταφύγιο επιδοτήσεων μέχρι να αλλάξει το τοπίο της αγοράς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Μεγάλου: Εμπόδια στα διασυνοριακά τραπεζικά deals – Πρόοδος στην ενοποίηση των κεφαλαιαγορών
- Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο Fintech Athens 3.0
- Προσπαθεί για το 5 στα 5 το Χρηματιστήριο – Με το βλέμμα στη Scope
- Γερμανοί συνταξιούχοι βρίσκουν «καταφύγιο» στην Ουγγαρία
- Γερμανία: Πτώση στη βιομηχανική παραγωγή – Εντείνονται οι φόβοι για ύφεση
- Ρεύμα: Στο 1,5 λεπτό/kWh η επιδότηση για τον Δεκέμβριο
- ΕΤΕ: Άνοιξε την αγορά στα διεθνή deals και τις πόρτες της Αραβικής Χερσονήσου
- Handelsblatt: Γιατί η οικονομική κρίση στη Γαλλία δεν θυμίζει Ελλάδα
- Το στοίχημα του Μακρόν να δελεάσει τους Σοσιαλιστές