Αρνητικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ-Στο 14,7% το ποσοστό της ανεργίας

17:02 8/5/2020 - Πηγή: Reporter

Στο ποσοστό – ρεκόρ του 14,7% ανήλθε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς 20,5 εκατ. εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, περισσότεροι από 20 εκατ. Αμερικανοί έχασαν τις θέσεις εργασίας τους τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο lockdown

που επιβλήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτειών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ποσοστό στο οποίο ανήλθε η ανεργία στις ΗΠΑ είναι μικρότερο από εκείνο που εκτιμούσαν οι αναλυτές της Wall Street, οι οποίοι το ανέβαζαν στο 16%, υπολογίζοντας πως οι χαμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ θα ξεπερνούσαν τα 21,5 εκατ.

Όπως τονίζει ακόμη το υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό της ανεργίας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 10,8%, ενώ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης την δεκαετία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα είχε φτάσει μέχρι και το 24,9%.

ΗΠΑύφεσηΠαγκόσμιος Πόλεμοςυπουργείο Εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα