Αργεντινή: Σκληρή «μάχη» με τους πιστωτές για την αποφυγή χρεοκοπίας

Η Αργεντινή σχεδιάζει να τροποποιήσει την πρότασή της προς τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση ξένου χρέους ύψους 65 δισ. δολαρίων, με τις συνομιλίες να βρίσκονται σε θετική πορεία παρά το ότι υπάρχει «σημαντική απόσταση» που μένει ακόμα να καλυφθεί, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Martin Guzman.

Οι διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε καίριο σημείο, αποτελούν «κλειδί» για να μπορέσει η Αργεντινή

να αποτρέψει μια σκληρή πτώχευση που θα μπορούσε να αποκόψει την πρόσβαση της χώρας από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές την ώρα που η ήδη εύθραυστη οικονομία της πλήττεται σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το Reuters, χθες η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας παρέτεινε την προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις 2 Ιουνίου, καθώς η αρχική πρόταση αναδιάρθρωσης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή στήριξη. Η χώρα ενδέχεται επίσης να εισέλθει σήμερα στην ένατη κρατική χρεοκοπία της, καθώς λήγει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών για την αποπληρωμή ομολόγων περίπου 500 εκατ. δολαρίων.

Ο κ. Guzman είπε στο Reuters πως η παράταση της προθεσμίας θα δώσει στην κυβέρνηση χρόνο να αναθεωρήσει την συμφωνία στη βάση των συζητήσεων με τους πιστωτές, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

«Σχεδιάζουμε να κάνουμε τροποποιήσεις με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με τους πιστωτές μας», είπε. «Κάναμε την πρόταση ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε λίγο χρόνο να κάνουμε αυτές τις τροποποιήσεις, και αυτές θα καθοριστούν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης τις επόμενες ημέρες».

ΑργεντινήMartin Guzmanπιστωτέςαναδιάρθρωση χρέους
Keywords
Τυχαία Θέματα