Απώλειες στις ασιατικές αγορές λόγω Κίνας-Αρνητικός πρωταγωνιστής το Χονγκ Κονγκ

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (21/11), εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τον Covid στην Κίνα, καθώς η κεντρική της τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ οδήγησε τις απώλειες χάνοντας περίπου 2%.

Ο ευρύτερος

δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού του MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 1,29%.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε το βασικό επιτόκιο ενός έτους στο 3,65% και το πενταετές στο 4,3%, όπως αναμενόταν.

Παράλληλα, μαζί με τη ρυθμιστική επιτροπή τραπεζών και ασφαλειών κάλεσαν τις τράπεζες της χώρας να εντείνουν τη στήριξη της οικονομίας, μέσω της διεύρυνσης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων για τη στήριξη των επενδύσεων.

Στον τομέα των ακινήτων οι αρχές ανέφεραν ότι θα πρέπει να σταθεροποιήσουν τον δανεισμό προς τους εργολάβους και τις κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και να στηρίξουν τη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα στην Κίνα μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 32 μηνών τον Οκτώβριο και ο συνολικός νέος τραπεζικός δανεισμός κατρακύλησε, καθώς τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού και τα προβλήματα με τα ακίνητα επιβάρυναν το κλίμα.

Παράλληλα, οι νέοι περιορισμοί λόγω κορονοϊού με τα κρούσματα να αυξάνονται ενέτειναν τις ανησυχίες για την οικονομική δραστηριότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,16%, κλείνοντας στις 27.944,79 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκανε «βουτιά» 1,94% στις 17.644 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 0,39% στις 3.085,04 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,41% στις 11.134,47 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted υποχώρησε 0,38% και έκλεισε στις 14.449,39 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 1,02% στις 2.419,50 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.139,30 μονάδες, χάνοντας 0,17%.

ασιατικές αγορέςΑΣΙΑΩκεανίαΑυστραλίαΚίναιαπωνίαΧονγκ ΚονγκNikkeiKospi
Keywords
Τυχαία Θέματα