Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο η Newsphone

Σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση, με σκοπό την έξοδο της Newsphone από το Χρηματιστήριο Αθηνών, προχωρά η ΑΝΚΟΣΤΑΡ Ελλάς Συμμετοχών. Το προσφερόμενο τίμημα από την εταιρεία για το 44,93% της εισηγμένης διαμορφώνεται σε 0,47 ευρώ ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας Μετόχων, οι βασικοί μέτοχοι ασκούν από κοινού 15.337.102 δικαιώματα ψήφου ή το 55,07% των μετοχών της εισηγμένης.

Η

περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει από τη δημοσίευση του πληροφοριακού δελτίου, μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Επιπλέον, η ΑΝΚΟΣΤΑΡ επισημαίνει ότι θα ασκήσει και το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out).

Υπενθυμίζεται ότι με παλαιότερη ανακοίνωση, η Newphone γνωστοποίησε ότι οι βασικοί μέτοχοι υπέγραψαν τη Συμφωνία Μετόχων, με την οποία συμφώνησαν να συντονιστούν μεταξύ τους, ώστε να επιδιώξουν τον από κοινού έλεγχο της εταιρείας.

Η Συμφωνία Μετόχων προβλέπει ότι για τη λήψη απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα πρέπει να συναινεί το σύνολο των μελών που προτείνεται/υποδεικνύεται από όλους τους Βασικούς Μετόχους, ενώ για τη λήψη απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας δε θα πρέπει να αντιλέγει κανείς εκ των Βασικών Μετόχων.

Τέλος, σύμφωνα με τη Συμφωνία Μετόχων, οι Βασικοί Μέτοχοι αναλαμβάνουν να ψηφίζουν με το σύνολο των μετοχών που εκάστοτε κατέχουν (ή ελέγχουν με έμμεσο τρόπο) κατά τρόπο ώστε να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Συμφωνίας Μετόχων.

Ειδησεοφωνικήsqueeze outΑΝΚΟΣΤΑΡ Ελλάς ΣυμμετοχώντίμημαΣυμφωνία ΜετόχωνΕπιτροπή ΚεφαλαιαγοράςΧρηματιστήριο Αθηνών
Keywords
Τυχαία Θέματα