Ανοδικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, παρά την αύξηση των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να αναμένουν μια λύση για το σχέδιο τόνωσης της οικονομίας στις ΗΠΑ, μετά και την πρόσφατη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ την Κυριακή.

"Οι διαπραγματεύσεις για τη δημοσιονομική πολιτική αρχίζουν να μοιάζουν πολύ με τις διαπραγματεύσεις διαζυγίου ΕΕ-Βρετανίας, τόσο κουραστικές όσο και ατελείωτες », δήλωσε ο Paul

Donovan, παγκόσμιος επικεφαλής οικονομολόγος της UBS.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές χώρες προτίθενται να αυξήσουν τους περιορισμούς στα ταξίδια λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, σε αντίθεση με τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σταδιακή χαλάρωση ορισμένων διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,6% στις 13.162 μονάδες, με το βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 0,17% στις 6.027 μονάδες. Στη Γαλλία, ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 4.987 μονάδες.

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB κερδίζει 0,7% στις 19.738 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να κινείται ανοδικά κατά 0,3% στις 6.975 μονάδες και τον πορτογαλικό PSI 20 κατά 1,09% στις 4.227 μονάδες.

Στη Ρωσία, ο ΜΟΕΧ καταγράφει κέρδη 0,9% στις 2,860 μονάδες ενώ ο RTSI αυξάνεται 0,4% στις 1.169 μονάδες. Στην Τουρκία, ο BIST 100 κερδίζει 1,2% στις 1.179 μονάδες.

Μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Iberdrola, Prosus, Adyen, Philips, ASML, Daimler, Schneider Electric, Enel, Kering, Louis Vitton, AXA, Engie και Adidas.

Πτώση καταγράφουν οι Amadeus, Santander, ENI, Safran, Inditex, CRH και BASF.

Τέλος, σημειώνεται πως άνοδο 0,55% καταγράφουν τα futures του S&P 500, κάτι που προδιαθέτει τους επενδυτές για θετικό άνοιγμα στην αμερικανική αγορά.

ΕυρώπηΑγορέςΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑμετοχέςΗΠΑκορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα