Ανεστάλη η υπηρεσία του σήματος πιστοποίησης στο Twitter λόγω... απατεώνων

Δεν διήρκησε για πολύ η νέα υπηρεσία «twitter blue», του σήματος πιστοποίησης που εισήγαγε ο Έλον Μασκ έναντι 7,99 δολαρίων, αφού φαίνεται πως πολλοί επιτήδειοι το εκμεταλλεύτηκαν και παρίσταναν ότι είναι τα πραγματικά accounts εταιρειών, αναγκάζοντας το twitter σε προσωρινή ενδεχομένως αναστολή του.

Το twitter λάνσαρε μέσα στην εβδομάδα την υπηρεσία μέσω της εφαρμογής

του για i-Phone, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν το μπλε σήμα που παλαιότερα χρησιμοποιείτο για να δείχνει ότι ένας λογαριασμός είναι επιβεβαιωμένα αληθινός ή επίσημος.

Σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στην εφαρμογή του Twitter για iPhone δεν υπάρχει πλέον η επιλογή της εγγραφής για το Twitter Blue.

Η συνδρομητική υπηρεσία οδηγήσε μεγάλο αριθμό απατεώνων και φαρσέρ στη δημιουργία λογαριασμών στο Twitter, με τους οποίους σε συνδυασμό με το μπλε σήμα υποκρίνονταν ότι είναι διάσημα πρόσωπα ή γνωστά brands. Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς δημοσίευσαν περιπαικτικά ή δυσφημιστικά μηνύματα. Το γεγονός αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους διαφημιστές, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη αναστείλει τις διαφημιστικές καμπάνιες τους στο Twitter. Ορισμένοι χρήστες που είχαν ήδη πληρώσει για το μπλε σήμα το είδαν να εξαφανίζεται δίπλα από το όνομα του λογαριασμού τους. Κανένας εκπρόσωπος της Twitter δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Έλον Μασκ.Έλον ΜασκΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ TWITTERTWITTER BLUE
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα