Ανεμβολίαστοι: Σε ποιους κλάδους απαιτούνται δύο test την εβδομάδα

Νέα μέτρα που έχουν στόχο να μπει «φρένο» στην περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, περιλαμβάνει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Βάσει της εν λόγω ΚΥΑ, ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε 10 κλάδους της οικονομίας οφείλουν να πραγματοποιούν δυο rapid

ή μοριακά (PCR) τεστ την εβδομάδα για τον κορονοϊό με τη δαπάνη να καλύπτεται αποκλειστικά από τους ίδιους.

Η ΚΥΑ προβλέπει για όλο τον ιδιωτικό τομέα τη «διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη».

Παρατίθενται οι κλάδοι στους οποίους απαιτούνται πλέον δυο διαγνωστικά test την εβδομάδα από τους ανεμβολίαστους οι οποίοι και είναι:

ΕστίασηΤουριστικές ΕπιχειρήσειςΜεταφορέςΤηλεοπτικές παραγωγέςΚινηματογραφικές παραγωγέςΘεατρικές παραγωγέςΜουσικές παραγωγέςΧορευτικές παραγωγέςΕκπαιδευτικοίΠανεπιστημιακοί

Ως χώροι εστίασης λογίζονται εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων.

ΚΥΑΦΕΚεστίαση
Keywords
Τυχαία Θέματα