Xαμηλό τεσσάρων εβδομάδων το ευρώ έναντι δολαρίου-Πιέσεις στη στερλίνα

Περιορίζεται η άνοδος του δολαρίου την Παρασκευή στην αγορά συναλλάγματος, ενώ το ευρώ βρίσκεται κοντά σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων απέναντι στο αμερικανικό νόμισμα, μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, το ευρώ συναλλάσσεται στα 1,1683 δολάρια καταγράφοντας αύξηση 0,07%, ενώ αξιοποιεί την υποχώρηση της στερλίνας, καταγράφοντας αύξηση 0,25% στις 0,9052 στερλίνες.

Το δολάριο υποχωρεί 0,37% έναντι του γιεν

στα 104,4 γιεν ενώ παρά την εξασθένιση του, ενισχύεται 0,17% έναντι της στερλίνας στα 1,2904 δολάρια.

Η ΕΚΤ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια την Πέμπτη, δεσμεύτηκε ωστόσο να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες επιπτώσεις από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, λέγοντας ότι θα επεξεργαστεί μια απάντηση στη συνάντηση του Δεκεμβρίου, όπως αναμένεται ευρέως από την αγορά.

Αργότερα την Παρασκευή αναμένονται στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τρίτου τριμήνου της ζώνης του ευρώ και τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου, ενώ στις ΗΠΑ αναμένονται οι καταναλωτικές δαπάνες του Σεπτεμβρίου καθώς και ο δείκτης PMI του Σικάγου.

Τέλος, σημειώνεται πως σε ήπια επίπεδα βρίσκεται η υποτίμηση της τουρκικής λίρας καθώς το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί 0,2% έναντι του ευρώ στις 9,69 λίρες, ενώ σε σχέση με το δολάριο μειώνεται 0,1% στις 8,29 λίρες.

ευρώδολαριοΛίρα
Keywords
Τυχαία Θέματα