Wall Street:Άνευρο ξεκίνημα παρά τα θετικά στοιχεία για την ανεργία

Μικτά πρόσημα καταγράφει η Wall Street στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί, παρά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας απελευθέρωσε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες ανήλθαν στις 963.000 πέφτοντας κάτω από το 1 εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά

τα μέσα Μαρτίου, όταν και ξεκίνησαν τα καθολικά lockdowns στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η υποχώρηση μάλιστα σε σχέση με την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου ήταν περισσότερο από 1 εκατ. αιτήσεις, μετά την αναθεώρηση για 1,91 εκατ. νέες αιτήσεις.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών συνεχίζει να είναι στραμμένη και στην Ουάσινγκτον, όπου συνεχίζονται οι διαξιφισμοί στο Κογκρέσο σχετικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας.

Μολονότι ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ και η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τόνισαν εντός της εβδομάδας ανέφεραν ότι βρίσκονται ακόμη μακρυά από μια συμφωνία, πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι η επίτευξη συμβιβασμού αργά ή γρήγορα είναι απαπόφευκτη.

Στο πεδίο των συναλλαγών και με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% και διαπραγματεύεται στις 27.944,48 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, ο ευρύτερος S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,08% στις 3.382,98 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,51% στις 11.068,93 μονάδες.

Wall StreetεργασίαΗΠΑΚογκρέσοΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣαμερικανική οικονομία
Keywords
Τυχαία Θέματα