Wall Street: Φοβισμένοι οι επενδυτές λόγω της Evergrande

Η νευρικότητα, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα λόγω της κατάρρευσης του κινεζικού κολοσσού στον τομέα των ακινήτων, Evergrande, αποτυπώθηκε και σήμερα (21/9) στο ταμπλό της Wall Street.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 33.919,84 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,10% στις 4.353,37 μονάδες. Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 14.746,40 μονάδες.

Η σημερινή ήταν η τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση για τους

Dow Jones και S&P 500.

Η Wall Street προέρχεται από το sell off της Δευτέρας (20/9). Πέραν της Evergrande, έντονη ανησυχία στο επενδυτικό κοινό δημιουργεί η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Οι αναλυτές αναμένουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το σχέδιο της Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει τις αγορές ομολόγων (tapering).

Ειδικότερα, ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να δώσει έναν οδικό χάρτη για το πώς θα κινηθεί η τράπεζα τους επόμενους μήνες στην κατεύθυνση της απόσυρσης της έκτακτης στήριξης που παρέχει στην οικονομία μέσω των αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων με ρυθμό τα 80 δισ. δολ. το μήνα.

Σημειώνεται ότι η Evergrande δεν κατάφερε χθες να αποπληρώσει τους τόκους δανείων σε τουλάχιστον δύο τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Οι δύο τράπεζες, που δεν κατονομάζονται, ήταν ενήμερες για την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων της κινεζικής εταιρείας, ενώ το Bloomberg δεν αναφέρει το εάν οι τράπεζες θα κηρύξουν σε χρεοκοπία την Evergrande λόγω της αδυναμίας πληρωμών.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο κατά 3,9% σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι πτώσης 7% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 1%.

EvergrandeWall StreetDow JonestaperingFEDERAL RESERVEενάρξεις κατοικιών
Keywords
Τυχαία Θέματα