Schneider Electric: Το EcoStruxure IT εκσυγχρονίζεται

13:37 9/6/2022 - Πηγή: Reporter

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε σήμερα τον εκσυγχρονισμό του χαρτοφυλακίου του λογισμικού EcoStruxure IT, για την παρακολούθηση και διαχείριση των εκτεταμένων, υβριδικών υποδομών ΙΤ, μια διαδικασία που γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη τα τελευταία χρόνια.

Καθώς οι υποδομές ΙΤ συνεχίζουν να εξαπλώνονται, η επιχειρησιακή συνέχεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από το μικρότερο καταληκτικό σημείο της δραστηριότητάς τους έως το μεγαλύτερο data

center.

Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη edge computing εφαρμογών θεωρείται πλέον εξίσου κρίσιμη με τα κεντρικά data centers και έτσι απαιτείται ένα software με νέες δυνατότητες εργαλείων για τη διατήρηση της ανθεκτικότητας και της ασφάλειας των υποδομών. Επιπλέον, η βιωσιμότητα αναδεικνύεται ως μια ακόμα σημαντική τάση: η κατανάλωση ενέργειας και το αποτύπωμα άνθρακα των data centers μιας εταιρείας θα πρέπει να μετρώνται και να διαχειρίζονται. Με βάση τις εσωτερικές προβλέψεις της Schneider Electric, μέχρι το 2040, η συνολική κατανάλωση ενέργειας των data centers θα είναι 2.700 TWh με το 60% να προέρχεται από διασκορπισμένες εγκαταστάσεις και το 40% από data centers.

Το λογισμικό DCIM παλαιού τύπου δεν δημιουργήθηκε με όλες αυτές τις ανησυχίες κατά νου, γι 'αυτό η Schneider Electric έχει επενδύσει στην τεχνολογία EcoStruxure ΙΤ. Το EcoStruxure ΙΤ εκσυγχρονίζει την παρακολούθηση, τη διαχείριση, το σχεδιασμό και τη μοντελοποίηση φυσικών υποδομών ΙΤ, από μερικές μονάδες έως χιλιάδες περιοχές παγκοσμίως, προσφέροντας ευέλικτες επιλογές ανάπτυξης που περιλαμβάνουν λύσεις on-prem (στις εγκαταστάσεις του πελάτη) ή βασισμένες στο cloud για την υποστήριξη υβριδικών, κατανεμημένων περιβαλλόντων ΙΤ.

«Έχουν υπάρξει τεράστιες αλλαγές από τότε που το DCIM πρωτοεμφανίστηκε ως κατηγορία software», δήλωσε ο Kevin Brown, SVP της EcoStruxure Solutions, του τμήματος Secure Power, της Schneider Electric. «Το υβριδικό περιβάλλον ΙΤ αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τον πιο εξελιγμένο οργανισμό CIO στο κομμάτι της διατήρησης της ανθεκτικότητας, της ασφάλειας και της βιωσιμότητας των συστημάτων ΙΤ. Ονομάζουμε αυτή την τάση DCIM 3.0. Η Schneider Electric επενδύει και εξελίσσει την τεχνολογία EcoStruxure ΙΤ για να παρέχει περισσότερες δυνατότητες, μεγαλύτερη ευελιξία και ακόμα περισσότερες επιλογές ανάπτυξης από ποτέ σε επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις colocation σε όλο τον κόσμο.»

Απαντά στις κορυφαίες τάσεις του κλάδου γύρω από βιωσιμότητα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα

Ο εκσυγχρονισμός του EcoStruxure ΙΤ έρχεται σε μια εποχή που το 99% των CEOs μεγάλων εταιρειών συμφωνούν ότι τα ζητήματα βιωσιμότητας είναι σημαντικά για την επιτυχία των επιχειρήσεων τους, η ασφάλεια κατατάσσεται νούμερο #1 στο Βαρόμετρο Κινδύνου της Allianz και το 62% των διακοπών ρεύματος ΙΤ μπορεί να αποδοθεί σε αστοχίες υποδομής από προμηθευτές cloud και colocation. Ως ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λογισμικού, το EcoStruxure IT δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να εξασφαλίζουν τη λειτουργία των ΙΤ υποδομών τους με τον πιο ανθεκτικό, ασφαλή και βιώσιμο τρόπο.

Οι δυνατότητες που ενεργοποιούνται από το EcoStruxure IT, ανεξαρτήτως προμηθευτή, προσφέρουν αξία μέσω εφαρμογών που καθοδηγούνται από τον ίδιο τον πελάτη, όπως:

Παρακολούθηση και διαχείριση: διαχείριση για συσκευές τροφοδοσίας και ψύξης, καθώς και φυσική ασφάλεια και περιβαλλοντική παρακολούθηση.Σχεδιασμός και μοντελοποίηση: για λόγους απεικόνισης, παρακολούθησης περιουσιακών στοιχείων, προσομοίωσης και διαχείρισης αλλαγών για περισσότερες από 4000 συσκευές.Προσαρμοσμένες λύσεις και εγκαταστάσεις: προσαρμοσμένες λύσεις για την αντιμετώπιση των μοναδικών απαιτήσεων των πελατών μέσω αυτοματοποιημένων αναφορών, πινάκων εργαλείων, μετεγγραφών και προσαρμοσμένων ενσωματώσεων με EcoStruxure IT και συστήματα τρίτων ή software.

«Το πεδίο των υποδομών ΙΤ υφίσταται σημαντικό μετασχηματισμό καθώς εξελίσσεται, κινούμενο από τα μεμονωμένα κέντρα δεδομένων σε ένα πιο κατανεμημένο, υβριδικό ΙΤ μοντέλο και έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από όσα περιμέναμε από τα ‘παραδοσιακά DCIM’ για να διασφαλιστεί ότι θα είναι ανθεκτικό, ασφαλές και βιώσιμο», δήλωσε ο Σύμβουλος Βιομηχανίας David Cappuccio. «Το EcoStruxure IT συμβάλλει στην απλοποίηση της πολυπλοκότητας της εκτεταμένης αρχιτεκτονικής ΙΤ και στον εκσυγχρονισμό της, τόσο για τις τρέχουσες όσο και για τις μελλοντικές ανάγκες».

Το ευεργετικό για το κλίμα data center της EcoDataCenter

Ο πελάτης της Schneider Electric, EcoDataCenter, παρέχει υπηρεσίες colocation και computing υψηλών επιδόσεων. Το EcoDataCenter βρίσκεται και δραστηριοποιείται στο Falun της Σουηδίας, δίνοντας έμφαση σε λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα. Όταν ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα νέο data center που θα ήταν σχεδιασμένο για να αποτελέσει την πιο πράσινη κατασκευή του μέλλοντος του EcoDataCenter, η εταιρεία χρειαζόταν έναν συνεργάτη με κοινές προτεραιότητες βιωσιμότητας και στράφηκε στη Schneider Electric.

«Η γνώση και η τεχνολογία που κατέχει η Schneider και η φιλοδοξία από πλευράς μας, είναι ένα καλό ταίριασμα για μια αποτελεσματική και πράσινη εγκατάσταση», δήλωσε ο CTO της EcoDataCenter, Mikael Svanfeldt. «Το EcoStruxure είναι μια πλατφόρμα που ενοποιεί τα προϊόντα μας, ώστε να παρέχει γνήσια εικόνα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του data center μας.»

Εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών παγκοσμίως εκτελούν εγκαταστάσεις EcoStruxure IT

Με στόχο τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη με το EcoStruxure IT, η Schneider Electric έχει δημιουργήσει μια ομάδα παροχής εξειδικευμένων λύσεων, που αποτελείται από μηχανικούς που εκτελούν προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις παντού σε όλο τον κόσμο. Αυτή η μοναδική ομάδα παρέχει τους απαραίτητους πόρους και δυνατότητες για να εξασφαλίσει ότι ένας πελάτης μπορεί να αναπτύξει με επιτυχία το EcoStruxure IT.

«Αυτή η ομάδα ενσαρκώνει αυτό που εννοούμε όταν λέμε ότι η Schneider Electric είναι η πιο τοπική από τις παγκόσμιες εταιρείες», δήλωσε ο Kevin Brown. «Τα μέλη της ομάδας μιλούν 24 γλώσσες και εκπροσωπούν 15 εθνικότητες. Συνεργάζονται με πελάτες σε κάθε μέρος του πλανήτη. Είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε ότι ο πελάτης θα είναι επιτυχημένος βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.»

Η τεχνολογία EcoStruxure ΙΤ είναι διαθέσιμη παγκοσμίως

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να δοκιμάσουν το software και την αξιολόγηση ασφαλείας δωρεάν για 30 ημέρες, δημιουργώντας έναν λογαριασμό EcoStruxure IT. Επισκεφθείτε την σελίδα EcoStruxureIT.com για να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να ζητήσετε μια προσφορά διαθεσιμότητας.

Schneider ElectricΕνέργειαΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα