Power Pass: Διευκρινίσεις για τις αιτήσεις και τους δικαιούχους (video)

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων και τη λήψη αποζημίωσης από τις επιπλέον χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, προχώρησε σε χρήσιμες διευκρινίσεις για τους πολίτες.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο

κ. Αναγνωστόπουλος, η πλατφόρμα θα ανοίξει σήμερα, το απόγευμα, τονίζοντας ότι η διαδικασία είναι πολύ απλή για τον πολίτη. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα επεξεργαστούν τα στοιχεία και όπως είπε η πρόβλεψη είναι να επιστραφούν τα χρήματα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

«Όσο πιο σύντομα λήξη η προθεσμία τόσο που σύντομα θα επεξεργαστούν τα στοιχεία ώστε να επιστραφούν τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος διευκρίνισε ότι η επιστροφή γίνεται για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Μαΐου, αυτό προβλέπει η υπουργική απόφαση, είπε και πρόσθεσε ότι για λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί πριν ή μετά από αυτό το διάστημα είναι κάτι άλλο και δεν ρυθμίζεται με αυτή την απόφαση.

Σχετικά με τη διαδικασία για την υποβολή της αίτησης είπε ότι χρειάζεται επιβεβαίωση των στοιχείων από τον πολίτη, ο οποίος θα πρέπει να επιβεβαιώσει ή να διορθώσει αν χρειάζεται την μόνιμη κατοικία από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 1η Μαΐου. Στη συνέχεια θα γίνει αυτόματος προσδιορισμός του ποσού, τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι αν ένας μετρητής δηλωθεί από δυο διαφορετικά φυσικά πρόσωπα αυτός που θα πάρει την επιστροφή είναι αυτός που το ΑΦΜ του έχει δηλωθεί στον λογαριασμό.

Τόνισε ακόμα ότι τα σταθερά τιμολόγια δεν επιδοτούνται και ξεκαθάρισε ότι σε όποιον λογαριασμό υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής, τότε ισχύει η οικονομική ενίσχυση.

αιτήσειςPOWER PASSδικαιούχοι
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα