Forthnet: Διαγράφεται από το Χρηματιστήριο-Επιτυχημένη η Δημόσια Πρόταση

11:18 3/3/2021 - Πηγή: Reporter

Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση της NewCo United Group Hellas για την εξαγορά του 100% της Forthnet και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Η δημόσια πρόταση της NewCo United Group Hellas,

που είναι μέλος της United Group, εξέπνευσε στις 1 Μαρτίου και θα οδηγήσει έτσι εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Forthnet, η οποία το 2000 αποτέλεσε την πρώτη «εταιρεία Ίντερνετ» που εισήγαγε τις μετοχές της στην κύρια αγορά.

Στόχος της United Group, η οποία κατά την περίοδο υποβολής της πρότασης κατείχε το 84,6% της Forthnet, ήταν να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 95% ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου της εταιρείας από το Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άλλοι μεγαλομέτοχοι της Forthnet (Massar Investments από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ποσοστό 7,24% και Vodafone με 4%) αποδέχτηκαν την πρόταση και η εταιρεία ελέγχει πλέον το απαιτούμενο ποσοστό για να προχωρήσει τα σχέδιά της. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των μετόχων με θέμα την διαγραφή της εταιρείας από το Χ.Α. και η υποβολή του αντίστοιχου αιτήματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Forthnet Χρηματιστήριο Αθηνώνδημόσια πρότασηδιαγραφή μετοχήςUnited Group
Keywords
Τυχαία Θέματα