Entersoft: Στα €3,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

Επιτάχυνση με γρήγορους ρυθμούς κατέγραψε η ανάπτυξη της Entersoft, αφού σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας τα έσοδα της έφτασαν τα 6,1 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με τα έσοδα του αντίστοιχου περσινού τριμήνου που είχαν διαμορφωθεί σε 4,8 εκατ. ευρώ.

Σε συνολικό επίπεδο εννεάμηνου, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 20,7 εκατ. ευρώ από 17,4 εκατ. στο εννεάμηνο του 2021 και τα EBITDA σε 5,6 εκατ. ευρώ από 5,3

εκατ. ευρώ πέρσι. Τα κέρδη προ Φόρων διαμορφώθηκαν σε 3,6 εκατ. έναντι 3,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2021

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας στο τέλος του γ’ τριμήνου ήταν 15,7 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των εσόδων στο εννεάμηνο κατά 19% προήλθε κατά το ήμισυ οργανικά και κατά το υπόλοιπο από τις εξαγορές των LogOn και Bit Software, αναφέρει η εταιρεία.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν ελαφρά σε σχέση με το εννεάμηνο 2021 στα 5,6 εκατ. έναντι 5,3 εκατ. στην αντίστοιχη περσινή περίοδο ως αποτέλεσμα επενδύσεων στην ανάπτυξη του προσωπικού και σε μη επαναλαμβανόμενα έξοδα marketing και αναδιοργάνωσης του Ομίλου.

«Η απόδοση όλων των επιμέρους κατηγοριών προϊόντων κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική καθώς κατέγραψαν ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Ιδιαίτερα στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης που αναπτύχθηκε κατά 26% σε σχέση με το εννεάμηνο 2021, διαπιστώνεται σημαντική μακροπρόθεσμη και διατηρήσιμη τάση ανάπτυξης, που αποδίδεται στη ραγδαία υιοθέτηση από την αγορά, value added λύσεων ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων, υπηρεσίας που παρέχεται από την Entersoft για πολλά έτη και στην οποία έχει αναπτυχθεί ισχυρή τεχνογνωσία και ηγετική θέση στην αγορά.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης σε Core συστήματα ERP, Logistics και CRM, παρότι διψήφιοι, επηρεάστηκαν από την αναβολή αποφάσεων για νέες επενδύσεις, που εν μέρει αποδίδεται στη δυσμενή συγκυρία και εν μέρει στην αναμονή προκήρυξης έργων για την επιδότηση επενδύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στον Ιδιωτικό Τομέα», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της εταιρείας.

ENTERSOFTΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣέσοδαΕΞΟΔΑκέρδη
Keywords
Τυχαία Θέματα