Bρετανία: Στην πορτοκαλί λίστα η Ελλάδα-Οι υποχρεώσεις για τους ταξιδιώτες

20:26 7/5/2021 - Πηγή: Reporter

Στην πορτοκαλί λίστα των διεθνών προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες τοποθετήθηκε, όπως αναμενόταν, η Ελλάδα.

Στην πορτοκαλί κατηγορία μαζί με την Ελλάδα υπάγονται οι δημοφιλέστεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Οι επισκέπτες στο Ην. Βασίλειο από τις παραπάνω

χώρες και οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν από αυτές, θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ, πριν από την πτήση επιστροφής και σε δύο ακόμα μοριακά τεστ τη δεύτερη και όγδοη ημέρα από την άφιξη. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη κατ'οίκον καραντίνας, ανάλογα και με τα αποτελέσματα των τεστ.

Η απόφαση θα αναθεωρηθεί σε τρεις εβδομάδες, ωστόσο, σε πρώτη φάση πρόκειται για μία αναμφισβήτητα αρνητική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό, που ποντάρει πολλά στην αγορά της Βρετανίας. Άλλωστε, οι εμβολιασμοί στη χώρα έχουν προχωρήσει πολύ και η Ελλάδα θέλει τους Βρετανούς τουρίστες με πολύ καλό μάτι. Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, ωστόσο, βάζει φρένο στις προσδοκίες του υπουργείου Τουρισμού.

Στην πράσινη λίστα, με την υποχρέωση μόνο για δύο διαγνωστικά τεστ πριν και μετά την επιστροφή στη Βρετανία, χωρίς καραντίνα, θα υπάγονται αρχικά μόνο λίγες χώρες: Πορτογαλία (μαζί με Αζόρες και Μαδέιρα), Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Φερόες νήσοι, και νησιά Φώκλαντ.

Στην κόκκινη κατηγορία υπάγονται οι χώρες υψίστης επικινδυνότητας - σε αυτήν προστέθηκε η Τουρκία. Οι επισκέπτες στο Ην. Βασίλειο που θα έχουν βρεθεί σε αυτές τις χώρες εντός των δέκα ημερών πριν από την άφιξή τους θα έχουν επίσης την υποχρέωση τριών τεστ αλλά και δεκαήμερη καραντίνας σε προεπιλεγμένο ξενοδοχείο.

Ανατροπή στο Champions League

Η παραπάνω απόφαση ανατρέπει και το σχεδιασμό για τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, στις στις 29 Μαΐου.

Με δεδομένο ότι στον τελικό προκρίθηκαν οι αγγλικές ομάδες Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, η Αγγλία ζητάει ο τελικός να διεξαχθεί στο Λονδίνο.

BρετανίαΕΛΛΑΔΑΒρετανίαταξίδιαΛΙΣΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα