Agrino: Εκτίναξη πωλήσεων στα όσπρια με... υπογραφή παραγωγού

Η γενικότερη στροφή του καταναλωτικού κοινού σε φυτικές πρωτεΐνες συνδυασμένη με τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, έχουν επιφέρει μία πρωτόγνωρη ανάπτυξη στην αγορά των οσπρίων της τάξης του 28,8% (σε αξία, στοιχεία IRI YTD Sep 2020). Μάλιστα και μετά τη νέα καραντίνα η τάση αυτή ενδυναμώνεται, όπως αναφέρει η Agrino με ανακοίνωσή της.

Ήδη, βέβαια, εδώ και ένα χρόνο, η Agrino, που πρωτοτατεί εδώ και χρόνια στην ανάδειξη της αξίας των ψυχανθών, επαναλάνσαρε τη σειρά των οσπρίων της με

νέες, μοναδικές συσκευασίες. Επίσης με μια συγκροτημένη πολιτική επικοινωνίας και μάρκετινγκ προέβαλε την ένταξη την ένταξη των οσπρίων στο καθημερινό μας τραπέζι με νέους, υγιεινούς τρόπους, πέραν των γνωστών, παραδοσιακών.

Μάλιστα με βάση τα όσα αναφέρουν στελέχη της εταιρίας η νέα προσέγγιση αγκαλιάστηκε από τους καταναλωτές και στέφτηκε με εξαιρετική επιτυχία, φέρνοντας ανάπτυξη πωλήσεων υπερδιπλάσια του μέσου όρου της αγοράς και συνεπώς συνεχή ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εταιρία τιμήθηκε και με το Χρυσό Βραβείο για το συνολικό branding και τον επανασχεδιασμό της ταυτότητας και των συσκευασιών των οσπρίων της στα Packaging Awards 2020.

Αξίζει να τονιστεί, ότι η ήδη από το 2006, η Agrino πρωτοπορεί, παράγοντας ελληνικά όσπρια, καλλιεργημένα σε στενή συνεργασία με τους ντόπιους παραγωγούς σύμφωνα με τις αρχές της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (ΟΓΠ), αφού σε παγκόσμια πρώτη αναγράφει το όνομά τους καθώς και την περιοχή καλλιέργειας πάνω στη συσκευασία, ενώ παραμένει η μόνη εταιρία στην Ελλάδα που έχει πλήρη ιχνηλασιμότητα στα προϊόντα εγχώριας παραγωγής, και μία από τις ελάχιστες παγκοσμίως.

Γιώργος Αλεξάκης

AgrinoκορονοιόςPackaging Awards
Keywords
Τυχαία Θέματα