28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρελάσεις η επέτειος-Υπό αυστηρά μέτρα οι εκδηλώσεις

Διαφορετική από κάθε άλλη φορά είναι η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Έτσι η επέτειος εορτάζεται σήμερα χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις, ενώ όσες εκδηλώσεις τελεστούν, θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, στην Αθήνα αναμένεται να γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη

θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όσον αφορά τις δοξολογίες, που αφορούν τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και τις καταθέσεις στεφάνων, αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων, που προβλέπονται στο εκάστοτε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Η τήρηση των ισχυόντων μέτρων ανά υγειονομικό επίπεδο ισχύει και για την εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Μήνυμα αποφασιστικότητας και αποτροπής προς την Άγκυρα αναμένεται να στείλει από τη Σούδα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανήμερα της εθνικής μας εορτής, θα επισκεφθεί το υποβρύχιο του ελληνικού στόλου. Ο Πρωθυπουργός θα επιβιβαστεί στο υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις τεράστιες δυνατότητες των ελληνικών υποβρυχίων, που επί εβδομάδες δίνουν δυναμικό «παρών» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, κόντρα στην τουρκική προκλητικότητα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων

Κακοκαιρία «εξπρές» με το όνομα Κίρκη αναμένεται ανήμερα της Εθνικής Επετείου, η οποία θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, πλην της Μακεδονίας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, ενώ η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται από το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Να σημειωθεί πως η κακοκαιρία «Κίρκη» προκαλεί και πτώση της θερμοκρασίας, εκτός των καταιγίδων, παραμένοντας κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν ανήμερα της Εθνικής Επετείου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε: Πελοπόννησο, Κρήτη, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Κυκλάδες, Θεσσαλία, Εύβοια, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μετά το απόγευμα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο, ενώ χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Ανατολική Στερεά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣκορονοιόςδημόσια υγείαΚατερίνα Σακελλαροπούλουδοξολογίακατάθεση στεφάνωνΚίρκηκακοκαιρία
Keywords
Τυχαία Θέματα