Το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ – Παραχωρείται και το λιμάνι Μυκόνου

09:12 17/1/2018 - Πηγή: Dimosio

Χωρίς χρονοδιαγράμματα για τις ενεργειακές ιδιωτικοποίησεις και την τύχη των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αφού εκκρεμούν οι προτάσεις των συμβούλων, και με αναφορές στο βουνό των εκκρεμοτήτων σε ορισμένους διαγωνισμούς όπως το Ελληνικό, εγκρίθηκε την Δευτέρα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan – ADP) του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Από το ADP προκύπτει επίσης πως οι Οργανισμοί Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου μεταφέρονται στο υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ). Επίσης μέσα στο πρώτο τρίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης συμβούλων για το διαγωνισμό αξιοποίησης του λιμένα Μυκόνου. Όπως αναφέρεται «στο ΤΑΙΠΕΔ έχει περιέλθει όλος ο Λιμένας με τρείς διακριτές δραστηριότητες (Επιβατηγός ναυτιλία, Κρουαζιέρα και Μαρίνα). Εξετάζεται ο βέλτιστος τρόπος παραχώρησης είτε ως σύνολο, είτε ως παραχώρηση κάθε μίας δραστηριότητα ξεχωριστά». Στο πρώτο τρίμηνο θα δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Αρετσούς στην Θεσσαλονίκη, ενώ ως γνωστόν προωθούνται οι διαγωνισμοί για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου. Σύμβουλοι αξιοποίησης προσλαμβάνονται και για σειρά άλλες μαρίνες όπως Αργοστολίου, κλπ.

Για το Ελληνικό αναφέρονται σειρά εκκρεμοτήτων όπως η έγκριση σχεδίου προεδρικού διατάγματος του Σχέδιου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) από το ΣτΕ, η αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου και διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό, η έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τη χωροθέτηση και την πολεοδόμηση των περιοχών ανάπτυξης και πολεοδόμησης κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα