Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Μυκόνου για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Δήλου

08:39 3/6/2018 - Πηγή: Dimosio

Η σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την αναστήλωση του αρχαίου Θεάτρου της Δήλου, συμφωνήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, του νησιού, στην οποία παρέστησαν ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος και ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Μπρίγγος. Στην προγραμματική σύμβαση θα κληθεί να συμμετάσχει και το υπουργείο Πολιτισμού για την εκτέλεση του έργου.

Η Δήλος – ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη πυκνότητα μνημείων και αρχαιολογικών πληροφοριών – ανακηρύχθηκε το 1990 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου αποτελεί πάγιο αίτημα ετών. Παρότι πρόκειται για ώριμο έργο, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότησή του.

Στόχος της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, η οποία επενδύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, είναι η χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που η Περιφερειακή Αρχή έχει εντάξει μέχρι σήμερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» είναι:

Προστασία και ανάδειξη Αρχαίας Ακρόπολης ΡόδουΑνάδειξη και διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου Φιλερήμου ν. ΡόδουΝησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας ΝάξουΣτερέωση – αποκατάσταση Ναού Επισκοπής ΣικίνουΑρχαιολογικό Μουσείο ΚύθνουΔιαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΤήλουΤα έργα πολιτισμού που η Περιφερειακή Αρχή χρηματοδοτεί εξ ιδίων πόρων της Περιφέρειας είναι:Αποκατάσταση – Ανάδειξη Μεσαιωνικού Μόλου και των σωζομένων τμημάτων του Πύργου ΝαϊλάκΚαμπαναριό ΦιλερήμουΑνασκαφή Κυμισάλας ν. Ρόδου και ανάδειξη ΑκρόποληςΑσφαλτόστρωση οδού σύνδεσης της Επαρχιακής οδού Κατταβιάς – Πρασονήσι με ΒρουλιάΦωτισμός Βράχου ΛίνδουΣτεγάνωση οροφής Εκκλησίας του Χριστού στην Πόθια ΚαλύμνουΣυντήρηση Καμπαναριού Πανορμίτη στη Σύμη

Η συγκεκριμένη συνεργασία όπως σημειώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα τεθεί στην Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά τις εργασίες της δεύτερης φάσης του Περιφερειακού Συνεδρίου που θα λάβει χώρα στη Σύρο το διήμερο 5 & 6 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimosio