Πρόστιμα φωτιά σε τουριστικές επιχειρήσεις από το ΣΕΠΕ – Άγγιξαν τα 2 εκατ. οι “καμπάνες”

10:51 7/8/2018 - Πηγή: Dimosio

Βαριές “καμπάνες” έριξε σε τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε τις προηγούμενες μέρες. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί το υπουργείου Εργασίας επέβαλλαν 525 πρόστιμα συνολικού ύψους 2.282.312,61 ευρώ, ενώ σε άλλες 86 περιπτώσεις η διαδικασία επιβολής κυρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν στο “Dimosio.gr” ότι το «σαφάρι» κατά της εργασιακής εκμετάλλευσης θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου με αμείωτη ένταση, καθώς η καταπολέμηση της αδήλωτης

και υποδηλωμένης εργασίας παραμένει η κομβική προτεραιότητα του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι για τους ελέγχους αξιοποιούν και τις δυνατότητες στόχευσης που δίνουν τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εργασίας, έχουν μπει στη… “μάχη” από νωρίς. Από 1η Ιουλίου και ως τις 15 Σεπτέμβριου βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ενώ την Κυριακή 15.7.2018, ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του Σ.ΕΠ.Ε. διενήργησαν πανελλαδικά 510 ελέγχους, επιβάλλοντας 47 πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 139.848,93 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα