Νέες δράσεις στα 25 «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων

07:57 24/1/2018 - Πηγή: Dimosio

Πολλές νέες δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των 25 «Ανοιχτών Σχολείων» του δήμου της Αθήνας, οι εγγραφές στις οποίες ξεκίνησαν σήμερα. Στα τρία χρόνια του πετυχημένου αυτού θεσμού,οι δράσεις που υλοποιήθηκαν τα απογεύματα στις εγκαταστάσεις των 25 σχολείων ήταν περισσότερες από 350, ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 18.500.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, η επιτυχία του θεσμού «διέψευσε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις».

Στόχος, πρόσθεσε, ότι είναι να γίνει το σχολείο και το απόγευμα κυψέλη ζωντάνιας και δημιουργίας για 25 γειτονιές της Αθήνας.

Φέτος τα «Ανοιχτά Σχολεία» εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους με ένα κύμα νέων δραστηριοτήτων, για όλες τις ηλικιακές ομάδες, όπως μαθήματα προγραμματισμού για τη δημιουργία ιστοσελίδων, σεμινάρια εκμάθησης Microsoft Word, Excel, Powerpoint και Outlook, δημιουργία χορωδίας, εργαστήρια ρομποτικής, σχεδιασμού ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, θεατρικό παιχνίδι, ποδόσφαιρο, εκμάθηση μπριτζ, ζωγραφικής κ.α.

«Ο νέος κύκλος δράσεων που ξεκινά τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει για πρώτη φορά δράσεις και για παιδιά βρεφικής ηλικίας» δηλώνει η αντιδήμαρχος «για το Παιδί» Μαρία Ηλιοπούλου και επισημαίνει ότι «άτομα κάθε ηλικίας θα ανακαλύψουν νέους κώδικες επικοινωνίας, θα συνεργαστούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα εκπαιδευτούν σε νέα γνωστικά αντικείμενα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, 25 Ανοιχτά Σχολεία, Δήμου Αθηναίων,nees, 25 anoichta scholeia, dimou athinaion