Το πρώτο μοντέλο με χιτζάμπ σε πασαρέλα της Νορβηγίας

Φορώντας μαντίλα, η 15χρονη Seinab Sharrawe με καταγωγή από τη Σομαλία και τη Νορβηγία, έκανε την εμφάνισή της σε μεγάλη επίδειξη μόδας στο Οσλο.
Το στερεότυπο «ψηλή, λεπτή και λευκή» έσπασε με την εμφάνισή της σε μία από τις μεγαλύτερες Νορβηγικές πασαρέλες στο Οσλο, η 15χρονη Seinab Sharrawe, σομαλικής και νορβηγικής καταγωγής.
Αίσθηση προκάλεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε νορβηγικό ντεφιλέ, περπάτησε μοντέλο φορώντας χιτζάμπ.
Υπάρχει ζήτηση για ποικιλομορφία, σχολίασε ο σχεδιαστής μόδας, Oyvind Ruud. Πρόσθεσε πως μόλις είδε τις φωτογραφίες της Sharrawe στο Instagram, αντιλήφθηκε αμέσως ότι έχει κάτι το ξεχωριστό.
«Είδα ένα δυνατό κορίτσι, με δυνατό περπάτημα. Σκέφτηκα τον τρόπο που τα μέσα απεικονίζουν συγκεκριμένες ομάδες, και πως θα ήταν σπουδαίο να δούμε μια δυνατή προσωπικότητα με χιτζάμπ», είπε ο Ruud.
Η 15χρονη, ονειρευόταν από μικρή να γίνει μοντέλο αλλά πάντα πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Τώρα είναι ενθουσιασμένη με το ενδεχόμενο να διακριθεί ως το μοντέλο με τη χιτζάμπ και να γίνει πρότυπο για άλλες γυναίκες.
Η vlogger μόδας, Rawdah Mahamad, σχολίασε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων στα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας, είναι «ψηλά, λεπτά και λευκά», ενώ πλέον οι γυναίκες επιθυμούν να βλέπουν πρότυπα που να τους μοιάζουν, χωρίς βάψιμο, με δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα.
«Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα πια και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ θετικό για τις νεότερες γενιές, ειδικά για εκείνους τους εφήβους που νιώθουν να πιέζονται για το σώμα τους. Eτσι ώστε να μπορούν να δουν ότι είναι απολύτως εντάξει να είσαι διαφορετικός» είπε η Mahamad.
Πηγή Sputnik news

Keywords
Τυχαία Θέματα