Τα ΕΛΠΕ εξοπλίζουν τα Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης Κεφαλληνίας

«Σήμερα είναι μία πανηγυρική μέρα διότι αυτά που ζητήσαμε ήταν απαραιτήτως αναγκαία και προσπαθούσαμε να τα αποκτήσουμε εδώ και χρόνια, χωρίς επιτυχία. Πλέον, συμπλέουμε στον τομέα της επειγοντολογίας με τις προδιαγραφές και τα επίπεδα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Γενικός Ιατρός του Κέντρου Υγείας Σάμης Νικόλαος Μοσχόπουλος κατά την τελετή παράδοσης ιατρικού εξοπλισμού από τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια.
Πρόκειται για μια από τις δυο προσφορές που προέβη ο Όμιλος ΕΛΠΕ

στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «360o Ενέργειες».
Συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι του Ομίλου παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Σάμης στην Κεφαλονιά έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, έναν φορητό υπέρηχο, δύο κεφαλές υπερήχου (Ηχοβολέας) και μία φορητή συσκευή αναρρόφησης.
Αντίστοιχα στις 14 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Ομίλου επισκέφτηκαν και παρέδωσαν στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης στο Βαθύ ένα ηλεκτρικό χειρουργικό τραπέζι, δύο ηλεκτρικές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών, έναν φορητό αναπνευστήρα για τη μεταφορά διασωληνωμένων, δύο αντλίες χορήγησης φαρμάκων και έναν ηλεκτροκαρδιογράφο.
Το Κέντρο Υγείας Ιθάκης εξυπηρετεί περισσότερα από 10.000 περιστατικά τον χρόνο.
Στην βαρύτητα που δίνει ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την υλοποίηση δράσεων που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε απομακρυσμένες περιοχές, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη των Νησιών μας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής
Ευθύνης του Ομίλου, Ράνια Σουλάκη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στόχος του Ομίλου είναι να συνεχίσει με ανάλογες δράσεις σε όλη την περιφέρεια, ενισχύοντας τις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα