Πρωταθλητές στην αύξηση της κίνησης data το Αγιο Ορος και οι ορεινές περιοχές

COSMOTE: Αύξηση 150% στην κίνηση data μέσω 4G, 4G+ φέτος τα Χριστούγεννα

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε φέτος τις γιορτές το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE. Με την ανταλλαγή των εορταστικών μηνυμάτων, videos και insta stories, η συνολική κίνηση mobile data το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και

Πρωτοχρονιάς (το δεκαήμερο 23/12-1/1) έφτασε τα 1,9 petabytes (1 petabyte=1000 terabytes), σημειώνοντας 75% αύξηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικά μέσω δικτύου 4G, 4G+, η κίνηση δεδομένων υπερδιπλασιάστηκε (+150%), φθάνοντας τα 1,1 petabytes.
Πρωταθλητές στην αύξηση της κίνησης data, οι ορεινές περιοχές, αλλά και το Αγιο Ορος
Οι ορεινοί προορισμοί όπως το Πήλιο, τα Ιωάννινα, η Καλαμπάκα, η Νάουσα και το Νευροκόπι Δράμας, μεταξύ άλλων, κατέγραψαν υπερδιπλάσια κίνηση σε mobile data, μέσω του δικτύου της COSMOTE.
Η μεγαλύτερη αύξηση φέτος στην κίνηση δεδομένων μέσω των δικτύων 4G και 4G+ της COSMOTE, καταγράφηκε στο Αγιο Ορος, την Φωκίδα (Δελφοί & Δωρίδα), την Φθιώτιδα (Στυλίδα & Αμφίκλεια / Ελάτεια), την Ολυμπία, την Δυτική Μάνη και τις Σέρρες. Στις παραπάνω περιοχές, η κίνηση υπερ-πενταπλασιάστηκε.
Υπερδιπλάσια κίνηση data και στα ελληνικά νησιά
Και τα νησιά σημείωσαν φέτος τις γιορτές μεγάλη αύξηση στην κίνηση δεδομένων. Ειδικότερα σε Ρόδο, Κω, Υδρα, Σαντορίνη, Κύθνο, Σέριφο, Σίκινο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Χάλκη και Αγιο Ευστράτιο, η κίνηση υπερδιπλασιάστηκε.
150.000 οι roamers μέσω δικτύου COSMOTE – 280% αύξηση στην κίνηση data roaming


Εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 280%, σημείωσε η κίνηση data roaming μέσω του δικτύου της COSMOTE, γεγονός που αποδίδεται στη διάθεση των υπηρεσιών roaming χωρίς επιπλέον χρέωση στις χώρες εντός του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου της Ε.Ε. Οι roamers παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας που χρησιμοποίησαν το δίκτυο COSMOTE να φτάνουν τους 150.000 την περίοδο των Χριστουγέννων. Η COSMOTE έχει συνεργασία για LTE roaming με περισσότερα από 130 δίκτυα, παγκοσμίως.
Στην κορυφή για άλλη μια φορά το Instagram, ακολουθούν YouTube & Facebook
Την πρώτη θέση στην προτίμηση των Ελλήνων χρηστών σε επίπεδο κίνησης data, εξακολουθεί να καταλαμβάνει το Instagram. Το τελευταίο δεκαήμερο του 2017, το Instagram «απορρόφησε» το 22% της συνολικής κίνησης data. Ακολουθούν το YouTube και το Facebook με ποσοστά 20% και 19% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα