Νέα «κρυψώνα» του κορονοϊού στα αυτιά

Τι υποστηρίζει έρευνα

Νέα, μικρή ωστόσο, έρευνα δημοσιεύει νέα στοιχεία σχετικά με τον κορονοϊό, προειδοποιώντας πως έχει τη δυνατότητα να κρύβεται σε ένα απρόσμενο μέρος, το αυτί. Παράλληλα, οι υπογράφοντες καλούν το ιατρικό προσωπικό να επιδείξει μέγιστη προσοχή.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ ανακάλυψαν πως ο κορονοϊός SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την COVID-19,

μπορεί να «κρύβεται» σε ένα απρόσμενο μέρος, πίσω ή εντός του αυτιού.
Ομάδα ωτορινολαρυγγολόγων και παθολόγων, που υπογράφουν μικρή έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε προ λίγων ημερών στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery, ανακάλυψε πως ο κορονοϊός έχει τη δυνατότητα να «κρύβεται» στο μέσο αυτί (σ.σ. πρόκειται για το σημείο μεταξύ του τυμπάνου και της ωοειδούς θυρίδας) ή στο πίσω μέρος του αυτιού.
Οι γιατροί έκαναν νεκροτομή σε τρεις ασθενείς, οι οποίοι είχαν βγει θετικοί στον ιό και είχαν εμφανίσει συμπτώματα πριν τελικώς καταλήξουν.
Οπως συμπέραναν, ενδέχεται να υπάρχει σημαντική διαφορά στη συγκέντρωση του ιού σε αυτές τις περιοχές σε ασθενείς που ζουν, σε σχέση με όσους έχουν πεθάνει. «Μπορεί να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ του να πεθάνεις από τον COVID-19 από το να πεθάνεις έχοντας COVID-19» σημειώνουν, ακόμη, οι ερευνητές.
Τα αποτελέσματα έδειξαν και τον κίνδυνο που διατρέχουν τελικώς οι γιατροί να μολυνθούν από κορονοϊό κατά τη διάρκεια της νεκροτομής.
Η έρευνα είχε διάρκεια έξι μηνών και οι υπογράφοντες -παρότι παραδέχονται ότι είναι λίγες οι περιπτώσεις που εξετάστηκαν- εφιστούν την προσοχή στο ιατρικό προσωπικό σχετικά με την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων.
Ακόμη, καλούν τους συναδέλφους τους να μη χαλαρώσουν τα μέτρα στις αίθουσες αναμονής των κλινικών και νοσοκομείων. Οσο λιγότερος κόσμος τόσο λιγότερες οι πιθανότητες διασποράς, τονίζουν.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα