Μουσική στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

*May Roosevelt & Mechanimal
Τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία, τα αιθέρια φωνητικά και οι κωδικοποιημένοι στίχοι της συνθέτριας, παραγωγού και θερεμινίστριας May Roosevelt συναντούν τα μηχανικά beats και τον motorik drone ‘n’ roll ήχο των Mechanimal για τη σειρά συναυλιών Music Escapades.
Πέμπτη 12/09 – 21.00
Ελεύθερη είσοδος.
*Ταξίδι στον Νέο Κόσμο, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών


Με ένα Ταξίδι στον

Νέο Κόσμο, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), το ιστορικότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 21.00.
Στο ταξίδι αυτό ξεναγούμαστε στις χαρακτηριστικές μελωδίες τόσο της Βόρειας, όσο και της Νότιας Αμερικής, και ανακαλύπτουμε ότι, παρόλη την ποικιλομορφία της, η μουσική παράδοση της αμερικανικής ηπείρου παραμένει πάντα σαγηνευτική.
Πιο συγκεκριμένα, εστιάζουμε σε τρεις εμβληματικές μορφές της μουσικής παραγωγής της Αμερικής, τον Αργεντίνο συνθέτη Astor Piazzolla, τον Αμερικανό θρύλο – τόσο της κλασικής όσο και της δημοφιλούς μουσικής – George Gershwin και τον ρηξικέλευθο Leonard Bernstein.
O βιρτουόζος του ακορντεόν και του μπαντονεόν, Klaudiusz Baran, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετατρέποντας το μπαντονεόν του σε όχημα, ιδανικό-απαραίτητο για το ταξίδι αυτό.
Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο διακεκριμένος Eλληνας μαέστρος Γεώργιος Βράνος.
*The Last Drive


Με το όνομά τους να παραπέμπει στο αγαπημένο τους κοκτέιλ, με όχημα το rock’n’roll, και garage punk καταβολές, το εμβληματικότερο, κατά πολλούς, γκρουπ της ελληνικής αγγλόφωνης εναλλακτικής σκηνής, οι The Last Drive, έρχονται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.
35 χρόνια, πάνω από 1000 live, επτά άλμπουμ, EPs και συλλογές, τέσσερις περιοδείες στο εξωτερικό, συμμετοχές σε φεστιβάλ, side projects, χωρισμοί και επανενώσεις, μαρτυρούν την πορεία μίας μπάντας η οποία δε χάνει ευκαιρία να καταρρίπτει στερεότυπα και κοινωνικές συμβάσεις, μέσα από τραγούδια τόσο παράξενα οικεία όσο και ανατρεπτικά.
Το λεγόμενο «Drive Tribe», οι φίλοι και θαυμαστές του συγκροτήματος, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους The Last Drive στο stage στο Ξέφωτο σε ένα εκρηκτικό live, όπου θα ακούσουν παλαιότερες επιτυχίες, αλλά και πιο πρόσφατα κομμάτια από το ομώνυμο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2018.
Τη συναυλία των The Last Drive ανοίγουν οι ΚΡΑΑΚ, εκπροσωπώντας και αυτοί το garage punk, με post-rock επιρροές που συνυπάρχουν με αναφορές στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Δεν λείπουν και εδώ οι κοινωνικές προεκτάσεις και η ξεκάθαρη αγάπη για τη rock, που παντρεύουν τα δύο acts μιας ξεχωριστής μουσικής βραδιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα