Με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια το επίδομα στέγασης

Το προνοιακό πρόγραμμα αφορά νοικοκυριά, τα οποία είτε πληρώνουν ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο α’ κατοικίας. Σε περίπου 300.000 ανέρχεται ο αριθμός των δικαιούχων.
Τη χορήγηση επιδόματος στέγασης έως 210 ευρώ για 300.000 νοικοκυριά σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος».
Το προνοιακό πρόγραμμα αφορά νοικοκυριά, τα οποία είτε πληρώνουν ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο α’ κατοικίας, και θα τεθεί σε εφαρμογή από τον προσεχή Ιανουάριο. Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας, τα συγκεκριμένα νοικοκυριά θα επιδοτούνται

με ένα ποσό, το οποίο θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ μηνιαίως.
Για την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρούνται εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια. Οι τελευταίες λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου αναμένεται να διευθετηθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική μορφή του προγράμματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την έκβαση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-δανειστών για τον προϋπολογισμό του 2019 και το πακέτο των αντίμετρων.
Πηγή Sputnik news

Keywords
Τυχαία Θέματα