Λοιμωξιολόγος για τη Θεία Κοινωνία: “Όσοι πιστεύουν να μην φοβούνται να κοινωνήσουν”

Το δικό της σχόλιο αναφορικά με το αν πρέπει ή δεν πρέπει οι πιστοί να συμμετέχουν στη μετάληψη της Θείας Κοινωνίας λόγω του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, έδωσε η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου.
Σε ένα από τα ζητήματα που έχουν βρεθεί σε δημόσια συζήτηση λόγω του κορονοϊού, τις τελευταίες ημέρες, απαντά η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.
Η κα Γιαμαρέλλου, μίλησε στο ραδιόφωνο του Real, για το αν, λόγω

του κορονοϊού, θα μπορούν οι πιστοί να μεταλαμβάνουν.
«Ανήκω σε αυτούς που θα πήγαιναν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, μέχρι να εξελιχθεί η ιστορία και να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ίδια πρόσθεσε πως αδίκως συζητάτε κάτι τέτοιο και πως δεν είναι λύση τα κουταλάκια μιας χρήσης.
«Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, την παίρνεις γιατί μεταλαμβάνεις σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις και δεν κοινωνάς. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Εννοώ ότι αν είναι τέτοιο μυστήριο και πας και κοινωνάς, ό,τι σπουδαιότερο στη ζωή του ανθρώπου, Αν εγώ πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο», σημείωσε η κα Γιαμαρέλλου.
Η καθηγήτρια απάντησε και για το τι πρέπει να κάνουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας που επισκέπτονται πιο συχνά την εκκλησία και αναμένεται να συγχρωτιστούν ενόψει Πάσχα.
«Περιμένετε να δούμε τι θα γίνει μέχρι το Πάσχα. Και σας είπα πως προς το παρόν εκείνοι που έχουν παράγοντα κινδύνου, όπως η Τρίτη ηλικία και όλοι αυτοί που έχουν τις διάφορες συννοσηρότητες και άλλες χρόνιες παθήσεις, αυτοί προς το παρόν δεν θα πηγαίνουν στην εκκλησία και θα παρακολουθούν από την τηλεόραση. Από κει και πέρα θα εξαρτηθεί πως θα εξελιχθεί. Αλλά τα άτομα εκείνα τα οποία θέλουν να κοινωνήσουν και κοινωνούν τακτικά δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο», τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου.
Μάλιστα, σημείωσε πω το ίδιο είχε συμβεί και όταν ξεκίνησε η διασπορά του AIDS.
Τέλος, ερωτηθείσα για το αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε το εξής:
«Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».
Υπενθυμίζεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανήλθαν σε 45 το μεσημέρι της Παρασκευής.
Πηγή Sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λοιμωξιολόγος, Θεία Κοινωνία, “Όσοι,loimoxiologos, theia koinonia, “osoi