Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι δύο επισκέψεις εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας»

Δεκαέξι συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Αθήνα

«Στην Αθήνα, όπως και τη Σανγκάη, διαπιστώνεται ότι οι σχέσεις μας είναι πιο θερμές από ποτέ. Η εμπιστοσύνη είναι δεδομένη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της ΛΔ της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Αυτήν την ιδιαίτερη σχέση μνημόνευσε και ο Κινέζος Πρόεδρος, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, σε άρθρο του, όπως τόνισε κ. Μητσοτάκης. Επίσης,

ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτησή τους παραγωγική και ευχαρίστησε την Κίνα για τη στήριξη στην κρίση.
«Διευρύνουμε τη σχέση μας με την Κίνα», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
«Διευρύνουμε τη σχέση μας με την Κίνα, τώρα που η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ξανά» σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία των 16 συμφωνιών και στο λιμάνι του Πειραιά, που γίνεται σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος. Καλωσόρισε την έλευση των κινεζικών τραπεζών στην Ελλάδα και υπογράμμισε την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στη χώρα μας.
Δεκαέξι συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Αθήνα
Δεκαέξι συμφωνίες που προσελκύουν κεφάλαια από την Κίνα, δρομολογούν έναν νέο κύκλο έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO, ανοίγουν περαιτέρω την κινεζική αγορά σε ορισμένα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα και ενισχύουν τους ήδη στενούς σινοελληνικούς δεσμούς σε πολλά πεδία, θα υπογραφούν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στην Ελλάδα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα