Η οικία Θεοτοκοπούλου στα Πατήσια ανοίγει τις πόρτες της

Ανοίγει τις πόρτες της, από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων, ένα διατηρητέο νεοκλασικό που μετά από πολλή δουλειά, μετατρέπεται σε μια νέα εστία δημιουργίας και δυναμισμού για την περιοχή των Πατησίων.
Η οικία Θεοτοκοπούλου θα φιλοξενεί δραστηριότητες πολιτισμού, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας παρέχοντας στέγη και βήμα έκφρασης για όλες τις δημιουργικές ομάδες της πόλης.
Πρόκειται για ένα διώροφο

νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε στη δεκαετία του 1920 σε ένα περιβόλι έκτασης 3,3 στρεμμάτων. Επειτα από αρκετές αλλαγές χρήσης και με τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής, στο τέλος του 2005, το κτήμα αγοράστηκε από τον Δήμο Αθηναίων.
Οι δράσεις ξεκινούν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, με την ομάδα PEOPLE BEHIND, που με κέφι και φαντασία αναλαμβάνουν να μάθουν τη χρήση των social media, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Τα μαθήματα αυτά θα πραγματοποιούνται για δέκα (10) συνεχείς Παρασκευές, με δωρεάν συμμετοχή.
Σημειώνεται ότι το σύνολο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί στην οικία Θεοτοκοπούλου παρέχονται δωρεάν και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, από την εκμάθηση χρήσης tablet και ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέχρι μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικό παιχνίδι, διαλέξεις για την ισότητα των φύλων, την αποδοχή του διαφορετικού και την αρχιτεκτονική της Αθήνας.
Πληροφορίες: athensculturenet.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα