Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου γίνεται δέκα χρονών

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) κλείνει τα δέκα της χρόνια και το γιορτάζει πανελλαδικά σε «10+1 πόλεις» με προβολές ελληνικών ταινιών που έχει βραβεύσει μέσα σ’ αυτήν τη δεκαετία.
Από τις 14 Μαρτίου στην Κέρκυρα και στη συνέχεια σε Γιάννενα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη,

Ξάνθη, Τρίκαλα, Χανιά, Καλαμάτα, Σαντορίνη και Καβάλα, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και σε συνεργασία Δήμων, τοπικών φορέων και κινηματογραφικών λεσχών, το κοινό, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση/πρόσκληση της ΕΑΚ «θα έχει την ευκαιρία για μια αναδρομή σε δέκα συναρπαστικά κινηματογραφικά χρόνια μέσα από ένα πρόγραμμα που τα έχει όλα: από ελπιδοφόρα ντεμπούτα έως δουλειές καταξιωμένων δημιουργών, μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και animation, κωμωδίες, δράματα και ντραμεντί, ταινίες βαμπίρ και οσκαρικές, ταινίες γυρισμένες στην Αντίπαρο και στη Νέα Ορλεάνη, στην Πάτρα, την Ανδρο και την Τεργέστη».
Συγκεκριμένα, θα προβληθούν ταινίες στις οποίες έχουν απονεμηθεί τα Βραβεία Ιρις καλύτερης ταινίας, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. Κι όπως πληροφορεί η ΕΑΚ θα ακολουθήσουν, εντός της χρονιάς, προβολές βραβευμένων και σε άλλες κατηγορίες ταινιών.
Η διοργάνωση «10 χρόνια, 10+1 πόλεις», όπως την ονομάζει, «αποτελεί και το πρώτο στάδιο για τη δημιουργία ενός Παράλληλου Δικτύου Διανομής της ελληνικής παραγωγής στη χώρα μας, σχέδιο ζωτικό για τους έλληνες κινηματογραφιστές, το οποίο η ΕΑΚ έχει ήδη επεξεργαστεί».
Στην Αθήνα οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από 21 έως 27 Μαρτίου στον κινηματογράφο Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης στο facebook της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα