Γνωρίστε τη μόνη ιδιωτική εταιρία που κατασκευάζει στην Ελλάδα ταυτότητες, διαβατήρια και άλλα κρατικά έντυπα ασφαλείας

Γνωρίζεται τη μόνη ιδιωτική εταιρία που κατασκευάζει στην Ελλάδα ταυτότητες, διαβατήρια και άλλα κρατικά έντυπα ασφαλείας, όπως άδειες οδήγησης και άδειες διαμονής, άδειες εισόδου κ.α.;
Πρόκειται για την Veridos Ματσούκης, η οποία με έδρα και παραγωγική μονάδα στο Ιλιον της Αττικής, αποτελεί σήμερα μέλος της Γερμανικής Veridos GmbH, δηλαδή της κοινοπραξίας μεταξύ του ομίλου Giesecke & Devrient GmbH με έδρα το Μόναχο και του Γερμανικού Κρατικού Τυπογραφείου Bundesdruckerei με έδρα το Βερολίνο. Οι εταιρίες αυτές είναι ηγέτες στην παγκόσμια αγορά των εκτυπώσεων ασφαλείας και από το 2007 εμπιστεύονται και στηρίζουν τις επενδύσεις της Veridos Ματσούκης στην Ελλάδα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Ματσούκης, Δημήτρης Ματσούκης, ανέφερε στο διαδικτυακό συνέδριο «Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: «Με το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η Veridos Ματσούκης διαθέτει πλέον μια πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, που έχει τη δυνατότητα να παράξει 10 εκατομμύρια διαβατήρια και 30 εκατομμύρια ταυτότητες το χρόνο.
Το «μυστικό» της επιτυχίας μας είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, ο συνδυασμός της ελληνικής και γερμανικής μακροχρόνιας εμπειρίας, η αξιοποίηση της γερμανικής τεχνολογίας και η υψηλή τεχνική κατάρτιση και απόδοση του ελληνικού προσωπικού».


Δυνατότητες εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Τις δυνατότητες εξωστρέφειας, που προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ως μέλος του παγκόσμιου Δικτύου των 140 Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων ανέδειξαν οι εκπρόσωποι διμερών Γερμανικών φορέων, συμμετέχοντας στο τέταρτο και τελευταίο πάνελ της ψηφιακής εκδήλωσης.
Ο κ. Jan Jovy, Γενικός Διευθυντής του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για την περιοχή της Σαγκάης στην Κίνα, τόνισε ότι το 72% των 5.200 γερμανικών επιχειρήσεων με 1,1 εκατ. απασχολούμενους επανακάμπτει σταδιακά στην επιχειρηματική δράση, αλλά μειώνει τους στόχους, αναβάλει ή ακυρώνει επενδυτικές αποφάσεις, θεωρώντας ότι αργεί ακόμη η πλήρης ομαλοποίηση της αγοράς από την πανδημική κρίση. Σημείωσε, τέλος, τους τρεις πυλώνες για επιτυχή δραστηριότητα στην Κίνα, αναφέροντας την πράσινη ανάπτυξη, την καινοτομία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους πολίτες.
Ο κ. Bernhard Steinrucke, Γενικός Διευθυντής του Ινδο-Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι, μετά το πρώτο δραματικό τετράμηνο του 2020 στην Ινδία, η επιχειρηματικότητα καταγράφει αξιόλογη ανάκαμψη, οι γερμανικές επιχειρήσεις σε μεγάλο βαθμό διατηρούν την έντονη δραστηριότητά τους, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του και στην ελληνική επενδυτική παρουσία στη χώρα, με αιχμή την παραγωγική δραστηριότητα της Chipita στην αγορά τροφίμων και τη ναυτιλιακή Lyra, αλλά και στην εξαγορά εγκαταστάσεων ελληνικής εταιρείας από τον ινδικό βιομηχανικό κολοσσό Tata.
Ο κ. Ricardo Castanho, Διευθυντής Market Entry and Business Development Services του Βραζιλιανικού-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας και η Βραζιλία ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ευρώπης προερχόμενος από τη Νότιο Αμερική. Επίσης, επεσήμανε τις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, που υπάρχουν στη χώρα για εξωστρεφείς ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών και ανέλυσε τις υπηρεσίες, που παρέχει το τοπικό επιμελητήριο σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

Σε πρότυπο «Πράσινο Σχολείο» μετατρέπεται η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ στην Κοζάνη
Tην ενεργειακή αναβάθμιση και μετατροπή της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΟΑΕΔ Κοζάνης σε ένα πρότυπο «Πράσινο Σχολείο» αποφάσισαν στη Θεσσαλονίκη οι εταίροι του ελληνογερμανικού έργου GRAEDUCATION, προσβλέποντας στη δρομολόγηση μιας νέας, καινοτόμου, δράσης στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της χώρας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενίσχυσης της απασχόλησης σε τομείς αιχμής με έμφαση στους νέους.
Η πρωτοβουλία παροχής ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης της πράσινης οικονομίας στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικές κοινωνίες που έχουν πληγεί οικονομικά, εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και παρουσιάζουν ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό λόγω του brain drain. Η επικείμενη απολιγνιτοποίηση της περιοχής δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης των λεγόμενων «πράσινων» επαγγελμάτων για την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Keywords