Φεβρουάριος στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

* Από Σταθμό σε Σταθμό σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού
Το έργο «Από Σταθμό σε Σταθμό» βασίζεται στο βιβλίο «20 Αστικά Μονόπρακτα» της Δώρας Τσόγια (2016, εκδόσεις Αγρα). Οι χαρακτήρες του έργου κινούνται σε χώρους της δημόσιας και ιδιωτικής καθημερινότητας της μεγαλούπολής μας: στο μετρό (αποβάθρα, βαγόνια, εκδοτήρια εισιτηρίων) αλλά και έξω από αυτό (σε πάρκα, πλατείες). Το έργο δίνει μια αισιόδοξη οπτική σε μια δύσβατη καθημερινότητα: οι διάλογοι και οι σχέσεις των χαρακτήρων μοιάζουν με συνταγές επικοινωνίας από υλικά

μοναξιάς. Μικροί διάλογοι σε μια μεγάλη πόλη, που συνθέτουν μια κινηματογραφική κατασκευή, με θέμα τις συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση ανθρώπου.
Από 26 Ιανουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου.
* Easter Island του Λύσανδρου Σπετσιέρη
Η θεατρική παράσταση Easter Island, μετά από δύο ιδιαίτερα επιτυχημένες παρουσιάσεις στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου τον περασμένο Ιούνιο, επιστρέφει στο Υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να μας αφηγηθεί με λόγο, αλλά κυρίως με κίνηση την παράξενη ιστορία της Κατερίνας.
Κεντρικό θέμα της αφήγησης η διαδρομή της κεντρικής ηρωίδας και οι σημαντικότερες στιγμές της ζωής και του περιβάλλοντός της, συνυφασμένες με τους βασικούς σταθμούς της ελληνικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Οι μεταβάσεις της ζωής… Από τα παιδικά της χρόνια σε κάποιο ορεινό χωριό και το βίωμα του πολέμου στη μεγαλούπολη, την επταετία και τη μεταπολίτευση. Από τη μοναχικότητα και την εσωστρέφεια στους νέους ανθρώπους, στις μεγάλες παρέες και τη δημιουργία της δικής της οικογένειας.
Από 1 Φεβρουαρίου έως 29 Μαρτίου 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα