Δωρεάν σπιρομετρήσεις από τους «SOS ΙΑΤΡΟΙ», στο 1016

«Πρόσθεσε ανάσες στη ζωή σου με μία εκπνοή!». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι «SOS ΙΑΤΡΟΙ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) που έχει οριστεί στις 20 Νοεμβρίου.
Η ΧΑΠ ευθύνεται για το 5% των θανάτων παγκοσμίως και ως το 2030 αναμένεται να αποτελέσει την τρίτη αιτία θανάτου και την πέμπτη αιτία αναπηρίας.
Οι «SOS ΙΑΤΡΟΙ» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΧΑΠ, που αποτελεί ένα από τα πιο συχνά νοσήματα του αναπνευστικού

και προσφέρουν αυτό το μήνα στους πολίτες δωρεάν σπιρομετρήσεις. Πρόκειται για μία απλή, γρήγορη και μη επεμβατική εξέταση που μπορεί να ανιχνεύσει τη νόσο πριν επιδεινωθεί.
Σε δωρεάν σπιρομέτρηση μπορούν να υποβληθούν καπνιστές (κυρίως άνω των 40 ετών), άτομα με έντονο βήχα, άτομα με δύσπνοια, βάρος στο στήθος ή που τους «κόβεται» η ανάσα. Επίσης, για δωρεάν σπιρομέτρηση μπορούν να καλέσουν άτομα με συριγμό κατά την αναπνοή, ασθενείς που πάσχουν από γνωστό πνευμονικό νόσημα ή άτομα που λαμβάνουν φάρμακα ή πάσχουν από άλλα νοσήματα που μπορεί να επηρεάζουν τον πνεύμονα.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού καλώντας στο 1016 (αστική χρέωση). Θα ενημερωθούν για τις διαθέσιμες ημέρες, ώρες και περιοχές των ιατρείων από το συντονιστικό κέντρο, ενώ θα λάβουν SMS επιβεβαίωσης του ραντεβού στο κινητό ή το e-mail τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα