Αιτήσεις του προγράμματος Erasmus+ από το ΑΠΘ για το 2020-21
Εκ νέου αίτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές, οι οποίοι λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2 ακύρωσαν τη μετακίνησή τους κατά την τρέχουσα περίοδο. Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προκήρυξε θέσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με επιλέξιμη περίοδο υλοποίησης των μετακινήσεων από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως την 31η Αυγούστου 2021.
Οι φοιτητές καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις από την 1η Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2020. Προκειμένου να απαντηθούν απορίες τους σχετικά με τα νέα δεδομένα το ΑΠΘ διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση (webinar) την Τετάρτη 22 Απριλίου και ώρα 11:00 στον σύνδεσμο https://meet.lync.com/aristotleuniversity-office365/lioliosn/LRJ62MAA Επίσης, στο σύνδεσμο https://eurep.auth.gr/el/node/1730 υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία και την υποβολή των αιτήσεων.
Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές που επρόκειτο να μετακινηθούν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και ακύρωσαν την μετακίνησή τους διευκρινίζεται ότι «μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, καταθέτοντας την Επιστολή Αποδοχής, που είχαν από την πρόσκληση με την οποία επιλέχθηκαν, συνοδευόμενη από μήνυμα του φορέα υποδοχής για το νέο διάστημα μετακίνησης». Αντίστοιχα, οι φοιτητές, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να μετακινηθούν λόγω της αναστολής των μετακινήσεων, μπορούν να μεταθέσουν το διάστημα μετακίνησης, χωρίς να υποβάλουν νέα αίτηση, αρκεί να προωθήσουν άμεσα στο erasmus-outgoing@auth.gr σχετικό μήνυμα του φορέα υποδοχής που θα περιλαμβάνει τις νέες ημερομηνίες μετακίνησης.
«Η διαδικασία αποζημιώσεων για τις ακυρώσεις λόγω Covid-19»
Εξάλλου, οι αποζημιώσεις για το Erasmus+ σε φοιτητές που η πρακτική τους άσκηση επηρεάστηκε από την πανδημία καθορίζονται από τη χρονική διάρκειά της μέχρι την διακοπή της, αλλά και την πραγματική οικονομική τους επιβάρυνση.
Έτσι, πλήρη αποζημίωση θα λάβουν όλοι οι φοιτητές που ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση εντός του χειμερινού εξαμήνου. Για όσους την ολοκλήρωσαν βάσει αποδεικτικών μέχρι και τις 11 Μαρτίου 2020, η εκκαθάριση της μετακίνησής τους θα γίνει κανονικά βάσει των όρων που ισχύουν στο πρόγραμμα. Για εκείνους που ξεκίνησαν τη μετακίνησή τους εντός του χειμερινού εξαμήνου και την ολοκλήρωσαν βάσει αποδεικτικών μετά τις 11 Μαρτίου 2020, ημερομηνία που ξεκίνησε η αναστολή των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών στα Πανεπιστήμια, προβλέπεται ότι θα λάβουν το σύνολο του υπολειπόμενου 20% της επιχορήγησης τους ανεξαρτήτως της επιτυχούς ή μη ολοκλήρωσης της μετακίνησης.
Αντίστοιχα, για τους φοιτητές που θα έκαναν πρακτική άσκηση μέσω του Erasmus+ κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο προβλέπεται: όσοι μετακινήθηκαν στο ίδρυμα/φορέα υποδοχής και συνεχίζουν τη φοίτησή τους μέσω της online παρακολούθησης μαθημάτων/τηλεργασίας, είτε στη χώρα υποδοχής είτε στην Ελλάδα, θα θεωρηθούν ότι υλοποιούν κανονικά την μετακίνησή τους και επομένως θα προχωρήσει η εκκαθάριση των μετακινήσεών τους στο τέλος της πρακτικής άσκησης.
Σε ό,τι αφορά εκείνους που είχαν υπογράψει σύμβαση μετακίνησης με έναρξη εντός του εαρινού εξαμήνου, αλλά δεν αναχώρησαν λόγω της απόφασης του Ιδρύματος για αναστολή όλων των μετακινήσεων και αποφάσισαν την ακύρωση της μετακίνησής τους, θα αποζημιωθούν βάσει των πραγματικών δαπανών με τις οποίες επιβαρύνθηκαν ως προς τη μετάβασή τους στο ίδρυμα υποδοχής. Τέλος, όσοι φοιτητές μετακινήθηκαν στο ίδρυμα/φορέα υποδοχής εντός του εαρινού εξαμήνου και ακύρωσαν την μετακίνησή τους, θα αποζημιωθούν για τις πραγματικές ημέρες παραμονής στην χώρα υποδοχής.
Σμαρώ Αβραμίδου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- «Πυρά» από την Die Zeit: Εξευτελιστικό να παίρνει η Γερμανία μόνο 50 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα
- Toυρκία: Το επόμενο επίκεντρο της κρίσης του νέου κορωνοϊού;
- Ξεκινά από σήμερα η προκαταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος- Οι όροι και η διαδικασία
- Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους απείθαρχους του Πάσχα: Μπλόκα, πρόστιμα μέχρι και… αυτόφωρο
- Aπό σήμερα η προκαταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος
- Γ. Στουρνάρας στους FT: Πώς θα αποτρέψουμε το εφέ της χιονοστιβάδας
- Γευστική και νηστίσιμη σαλάτα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού
- Βαρουφάκης: Ενότητα και αγώνας γιατί έρχονται μέρες χαλεπές για τον λαό και τη Δημοκρατία
- Πώς θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα… αν ξημερώσει
- Σεμίραμις Παληού: Συμφωνία ναύλωσης της Diana Shipping με την Uniper Global
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimoprasion
- Aπό σήμερα η προκαταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος
- Πώς θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα… αν ξημερώσει
- ΗΠΑ: Νέο θλιβερό ρεκόρ, 2.569 θάνατοι σε 24 ώρες
- Ο Τραμπ απειλεί να αναστείλει τη λειτουργία του Κογκρέσου
- Σαρωτική νίκη για την «Ευτυχία» του Άγγ. Φραντζή στα βραβεία Ίρις της ΕΑΚ
- Το Πάσχα ισχύουν στο ακέραιο όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί
- Κυρ. Μητσοτάκης: Οι αγορές εμπιστεύονται την κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία
- Τσουρέκι για όλα τα γούστα… από το παραδοσιακό σε vegan και χωρίς γλουτένη
- Ο κόσμος θα χρειαστεί περισσότερα από ένα εμβόλια για την COVID-19
- ΠΟΥ: Τα μέτρα περιορισμού πρέπει να αίρονται σταδιακά, σε φάσεις 2 εβδομάδων
- Τελευταία Νέα Dimoprasion
- Αιτήσεις του προγράμματος Erasmus+ από το ΑΠΘ για το 2020-21
- Ίδρυμα Ωνάση: Νέες αναθέσεις σε καλλιτέχνες για έργα τέχνης από το σπίτι τους μέσα σε 120 ώρες
- Γαργαλιάνος: Σταδιακή η άρση των μέτρων – Τι προτείνει για τη χρήση μάσκας
- Πίνακας που απεικονίζει ρολό χαρτί υγείας αναμένεται να γίνει ανάρπαστος
- Πώς θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα… αν ξημερώσει
- Διαθέτουν εκτυπώσεις φωτογραφιών τους για στήριξη νοσοκομείου της Νέας Υόρκης
- Ο KAWS διαθέτει αντίγραφα έργων του για καλό σκοπό
- Ο κόσμος θα χρειαστεί περισσότερα από ένα εμβόλια για την COVID-19
- ΠΟΥ: Τα μέτρα περιορισμού πρέπει να αίρονται σταδιακά, σε φάσεις 2 εβδομάδων
- Έντονες αντιδράσεις από όλο τον κόσμο μετά την απόφαση του Ντ. Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τους αγρότες - Πλήρης οδηγός
- Έτσι θα δουλέψει το ηλεκτρονικό ΚΕΠ
- Βρετανία: Πολύ νωρίς για άρση του lockdown – Brexit και πανδημία δημιουργούν ειδικές συνθήκες
- Ξεκινά σε 6 νοσοκομεία η χορήγηση πλάσματος από ιαθέντες του Covid19 σε σοβαρά νοσούντες
- Πιστοποιητικά από το ΚΕΠ με ένα τηλεφώνημα
- Επίδομα 600 ευρώ: Από σήμερα η πρώτη δόση στους επιστήμονες
- Πανδημία και Τουρισμός: Μία πρωτόγνωρη κατάσταση, ένας οικονομικός “Αρμαγεδδών”
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Παρατείνεται έως 18/05/2020 η απαγόρευση του short selling