6η Διεθνής Εκθεση Υδατος, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας πόλης στο Μουμπάι

Από 15 έως 18 Οκτωβρίου διοργανώνεται φέτος στο Μουμπάι η 6η Διεθνής Εκθεση Υδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης, IFAT INDIA 2018.
Η αγορά της Ινδίας όσο αφορά τη περιβαλλοντική τεχνολογία αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο έδαφος για τους ξένους επενδυτές. Δυναμική ήταν, εξάλλου, η πέμπτη έκδοση της IFAT INDIA, που ολοκληρώθηκε

το 2017 με 184 εκθέτες, καλύπτοντας 8.100 τ.μ. Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε και στον αριθμό εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι ξεπέρασαν τους 6.765, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.
Οι κατηγορίες, που παρουσιάζονται στην IFAT INDIA, είναι οι εξής:
* Αντληση και επεξεργασία υδάτινων πόρων
* Επεξεργασία νερού και λυμάτων
* Διανομή νερού και συστήματα αποχέτευσης
* Αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωση
* Παραγωγή ενέργειας από επεξεργασία απορριμμάτων
* Αποκατάσταση / επεξεργασία εδάφους
* Καθαρισμός καυσαερίων, έλεγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
* Ηχομόνωση και μείωση της ηχορύπανσης
* Τεχνολογίες και υπηρεσίες ενεργειακής αποδοτικότητας
* Τεχνολογία μέτρησης και ελέγχου
* Διαχείριση και υπηρεσίες περιβάλλοντος
* Παροχή υπηρεσιών
* Επιστήμη, έρευνα, μεταφορά τεχνογνωσίας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης λαμβάνουν χώρα μία σειρά από workshops και φόρουμ, τα οποία προσελκύουν σημαντικούς εκπροσώπους του κλάδου και ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις.
Για την είσοδο στην έκθεση, η οποία είναι δωρεάν για τους επισκέπτες, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα www.ifat-india.com για να κάνει εγγραφή. Πληροφορίες στην Αθήνα, τηλ.: 210 6419037, στη Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 327733 και στο www.german-fairs.gr.
Δύο προγράμματα για την πράσινη ενέργεια
Δύο προγράμματα υλοποιεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Το πρώτο, GRAEDUCATION αφορά στην ανάπτυξη προγραμμάτων διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στον κλάδο των «Πράσινων Επαγγελμάτων». Υλοποιείται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Ερευνας FIAP (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμα Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη), το Wissenschaftpark Gelsenkirchen (Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο του Μίνστερ (HBZ). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των ελλείψεων, που αντιμετωπίζει ο κλάδος της «Πράσινης Επιχειρηματικότητας» σε εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και στην ανάπτυξη νέων εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού.
Το πιλοτικό έργο Young Energy Europe χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας, συντονίζεται από την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) και υλοποιείται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των τεχνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των νέων εργαζομένων σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να πραγματοποιηθούν σεμινάρια, στα οποία οι νέοι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης θα προσδιορίσουν τις κατάλληλες τεχνολογίες, μεθόδους και δράσεις που χρειάζονται ώστε η επιχείρηση, να λειτουργεί, εξοικονομώντας ενέργεια με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου με το SBC GREECE θα δοθούν πέντε θέσεις για το σεμινάριο του Νοεμβρίου στην Αθήνα σε υφιστάμενα μέλη του SBC GREECE και πέντε θέσεις σε νέα μέλη του οργανισμού.
Για πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 036.

Keywords
Τυχαία Θέματα