Υπόγεια μάχη με τα συνδικάτα

Υπόγεια μάχη με τα συνδικάτα10.05.2018Άρθρα

Καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για μεθοδεύσεις σε οργανισμούς

Σε ένα αναμενόμενο «μπρα ντε φερ» για τα ηνία της «άγραφης» εξουσίας στους «νεομνημονιακούς» φορείς προχωρούν τα συνδικάτα και η κυβέρνηση.

Η ΓΣΕΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) με τους εργαζομένους στον πρώην ΟΓΑ κάνουν λόγο για αυθαίρετες

επιλογές προϊσταμένων και «εκπαραθύρωση» έμπειρων στελεχών από τις διοικήσεις του ΕΟΠΠΕΠ και του ΟΠΕΚΑ, αντίστοιχα.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, με επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, αναφερόμενη στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, υποστηρίζει ότι εντός του ΕΟΠΠΕΠ επικρατεί συγκρουσιακό κλίμα, με σημάδια εμπαθούς διοικητικής κουλτούρας.

Για τον λόγο αυτόν, οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας θα απέχουν από το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ μέχρι να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του, ενώ θα ενημερώσουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και τους αρμόδιους φορείς της Ε.Ε.

«Αυθαιρεσίες»

Από την πλευρά της ομοσπονδίας, του προσωπικού στη Δημόσια Ασφάλιση (ΠΟΠΟΚΠ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του πρώην ΟΓΑ (νυν ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ Αγροτών), μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «αυθαίρετη επιλογή προϊσταμένων και εκπαραθύρωση, χωρίς προφανή αιτία, έμπειρων συναδέλφων».
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι γίνονται «τοποθετήσεις προϊσταμένων με εκτεταμένη χρήση από τη διοίκηση, σε πρωτόγνωρο βαθμό, της διακριτικής ευχέρειας που επεφύλασσε το σαθρό προηγούμενο ειδικό νομικό πλαίσιο, το οποίο σκοπίμως διατηρήθηκε ως μεταβατικό».

Στο μεταξύ, χθες, στάλθηκαν στην κυρία Αχτσιόγλου οι θέσεις της ΓΣΕΕ για τη Διαιτησία στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στο κείμενο θέσεων της ΓΣΕΕ τονίζεται ότι από σχετική μελέτη επιβεβαιώνεται πως το δικαίωμα μονομερούς Διαιτησίας του ΟΜΕΔ είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα, καθώς και ότι η νομιμότητά της κρίθηκε από τις Ολομέλειες του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα